Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Хірурги з Черкас успішно виправляють вади, з якими народжуються немовлята

Черкаські хірурги роблять операції немовлятамВроджені вади – це особлива патологія, яка потребує спеціальних знань та обладнання. У Черкаській обласній лікарні в минулому році прооперували 16 немовлят, які народились із вадами. На дитячу хірургію загалом в рік приходиться близько 1500 операцій.

Завідувач хірургічного відділення обласної дитячої лікарні Анатолій Шкляр розповідає, що найчастіші випадки вроджених вад – це непрохідність стравоходу чи анального отвору, відсутність з’єднання між 12-палою кишкою та шлунком, незакритий тканинами отвір у животі, доброякісні пухлини, які згодом трансформуються у злоякісні, відсутність анального отвору чи його відкриття в сечовивідну систему.

Особливі складнощі виникають при необхідності оперувати недоношену дитину. В неї не до кінця сформовані тканини, і шви часто розходяться. Тому якщо є для цього передумови, дитину залишають до часу, поки її вага не стане 4 кг.

Під час операцій при необхідності використовуються сучасні надбання медицини – донорська тканина, яку також називають тутопласт. Її виготовляють в Німеччині та Польщі, в нашій країні поки немає такого виробництва. Обласна дитяча лікарня Черкас нова та потребує оснащення. Необхідні комп’ютерний томограф, бронхоскоп, нові хірургічні інструменти та ін.

Але і за теперішнього стану речей хірурги роблять успішні операції та передають свій досвід молодим фахівцям.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED