Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ планує запустити гарячу лінію, мета якої – запобігання самогубств в Україні

МОЗ планує запустити гарячу лінію, мета якої – запобігання самогубств в УкраїніНа сайті Міністерства охорони здоров’я оголошено про початок роботи над створенням гарячої лінії емоційної підтримки. Партнери проекту – громадські організації, які діють у сфері психічного здоров’я. Назва проекту – «Лінія життя. Україна». 

 
Причиною для створення гарячої лінії є сумна статистика. Україна – одна з 25 країн світу, де найвищі показники самогубств. Серед країн Європи в нас також одні з найгірших показників. Додатковим аспектом, який впливає на кризу емоційного стану є військовий конфлікт. 
 
Для того, щоб вирішувати проблему, виконувач міністра охорони здоров’я У.Супрун висловила ініціативу запровадження лінії підтримки. Вона зазначає, що суїцид – це трагедія, яка впливає на рідних і весь народ. Запобігання самогубству включає формування розуміння проблем людини, схильної до цього, та готовність допомогти. У.Супрун висловила подяку громадським організаціям за те, що вони працюють для порятунку громадян. 
 
Очільником проекту став Піт Шмігель, який вважається експертом міжнародного рівня. Шмігель в минулому був ген. директором громадської організації, яка з допомогою гарячої лінії надавала моральну підтримку більш ніж мільйону австралійських громадян. 
Піт Шмігель висловив свою схвальну думку з приводу роботи українських неурядових організацій. Він зазначив, що безпосередньо міністр повинен займати лідерські позиції в цьому проекті. Для успіху проекту потрібно підійти до його реалізації комплексно і на національному рівні. 
 
Світові практики подібних гарячих ліній ілюструють головні аспекти роботи, які обов’язково повинні бути: підтримка без перерв і вихідних, дзвінки безкоштовно, максимальне розуміння, анонімність. При цьому повинно бути грамотно організоване навчання персоналу і єдиний контактний номер. Зараз розробляється план дій і проводиться налагодження зв’язків з міжнародними донорськими організаціями з питань можливої підтримки. 
 
Це перший проект в Україні, який буде орієнтовано саме на людей, які з якихось причин хочуть вкоротити собі віку.

Автор: Инна Зарицкая
© Медицинский портал Здоров-Инфо
При использовании материалов статьи активная гиперссылка на zdorov-info.com.ua обязательна

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED