Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ в Україні ще не перевищено – МОЗ

Епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ в Україні ще не перевищено – МОЗЦього року ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ в Україні є доволі сприятливою: епідемічний поріг ще не перевищено в жодній з областей країни. У МОЗ зазначають, що активність грипу в Україні залишається низькою.
За останній тиждень 2017 року, у період з 25 по 31 грудня, було зафіксовано близько 147 тисяч пацієнтів, хворих на ГРВІ.

Грип – це гостра респіраторна вірусна хвороба, яка легко передається повітряно-крапельним шляхом. Особливість грипу полягає у тому, що він викликає важкі, а іноді й смертельні ускладнення. Найбільше обачності слід проявляти літнім людям, вагітним жінкам, дітям та медичним працівникам, ймовірність захворіти у яких є найвищою.

Головні симптоми грипу – це висока температура тіла, головний біль, біль у суглобах та м’язах, слабкість та погане самопочуття, втрата апетиту. Одне з найбільш поширених ускладнень грипу – пневмонія, тому слід вчасно та правильно лікуватися.

Найкращий спосіб вберегти себе від грипу – вчасно зробити профілактичне щеплення. Цього року від даної хвороби вакцинувалося вже понад 170 тисяч українців. Щеплення не захищає на 100% від хвороби, але гарантує, що вона буде протікати у легкій формі та не матиме серйозних ускладнень, які й є найбільш небезпечними.

Зараз активність грипу є дійсно низькою, особливо в порівнянні з минулими роками. Наприклад, у грудні 2016 року вже лютувала епідемія грипу в Україні, багато навчальних закладів було закрито на карантин, а епідемічний поріг перевищено у більшості областей. У цьому ж році ситуація поки лишається спокійною. Проте це не означає, що можна заспокоїтися: грип може прийти і наприкінці зими, і навіть на початку весни. Тому слід дотримуватися певних профілактичних правил: мити руки після прогулянки, регулярно провітрювати приміщення, повноцінно харчуватися, більше гуляти на свіжому повітрі. Міцний імунітет є запорукою природного захисту організму від вірусу. Найкращим же захистом від грипу в усьому світі вважається вакцинація.

У МОЗ обіцяють і надалі надавати інформацію щодо стану захворюваності на грип та ГРВІ в Україні.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED