Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ВООЗ: за кошти Німеччини будуть закуплені ліки для мешканців зони АТО в Україні

ВООЗ: за кошти Німеччини будуть закуплені ліки для мешканців зони АТО в УкраїніВсесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що в 2018 році уряд Німеччини планує виділити 500 тисяч євро для реалізації гуманітарних програм на сході України, де нині триває антитерористична операція. Кошти будуть надані не напряму уряду України, а ВООЗ, яка вже й буде контролювати їх розподіл. Цю інформацію надав відділ преси та роботи з громадськістю посольства Німеччини в Україні.

Німеччина і раніше допомагала реалізовувати гуманітарні місії на території України, жителі якої постраждали внаслідок збройного конфлікту. Так уже було надано 2,5 мільйони євро для фінансування активних дій ВООЗ в Україні, наступного року дану допомогу планується продовжити. Таким чином уряд Німеччини реагує на заклики ВООЗ допомогти людям, які мешкають у населених пунктах України з незадовільним станом охорони здоров’я через військові дії.

На німецькі кошти в Україні вже було закуплено багато медикаментів, вакцин, перев’язочних та видаткових матеріалів, конче необхідних для жителів сходу України в зоні проведення АТО. Подовження гуманітарної допомоги сприяє покращенню життя більше як 30 тисяч осіб, які живуть по обидві сторони від лінії розмежування.

Деякі райони сходу України вже більше 3 років потерпають від воєнних дій, які точаться на їхній території. На жаль, найбільше від цього страждають місцеві жителі. Зруйновано багато лікарень, фельдшерсько-акушерських пунктів, рівень надання медичної допомоги там залишається вкрай низьким через брак кадрів та матеріально-технічного забезпечення. Завдяки подібній донорській допомозі виникає можливість хоч якось покращити стан охорони здоров’я в районах проведення АТО та в так званій «сірій зоні», де продовжують жити люди.

ВООЗ закликає уряди країн світу допомогти Україні в подоланні наслідків конфлікту на Сході. Поки уряд Німеччини реагує на ці заклики чи не найбільш активно. Наступного року, як уже було зазначено, прогнозується виділення ним для України 500 тисяч євро гуманітарної допомоги, які будуть витрачені на закупівлю ліків, вакцин, обладнання та видаткових матеріалів для лікарень.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED