Близько 70% спалахів харчових отруєнь в Україні фіксується в дитячих колективах – Держпродспоживслужба
У поточному році близько 70% спалахів харчових отруєнь фіксувалося саме в дитячих колективах: в таборах, санаторіях, на базах відпочинку, у садочках і школах. Про це повідомляє ІА «Уніан» з посиланням на Держпродспоживслужбу.
За останні 8 місяців зареєстровано 12 випадків харчових отруєнь у дитячому колективі в Одеській області, 7 – у Київській, менша кількість – в інших регіонах країни. Усього було розслідувано 105 спалахів масових гострих кишкових захворювань, у результаті яких постраждала 1461 людина, 1089 з яких – діти.
По кожному випадку захворювання у закладі громадського харчування Держспоживслужба проводила розслідування. За її висновками, до основних причин спалахів можна віднести:
Дитячий організм є найбільш чутливим до негативних впливів зовнішніх факторів, це наочно ілюструє наведена статистика. Тож керівникам закладів, де годують дітей, слід бути вдвічі обачнішим, щоб не наражати на небезпеку дітлахів.
До симптомів отруєння відносяться нудота й блювання, діарея, біль у животі, підвищення температури тіла, втрата апетиту. Якщо є перелічені симптоми, варто уникати зневоднення організму, яке є найбільш небезпечним під час отруєння. Слід багато пити теплої рідини та обов’язково звернутися за медичною допомогою.
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
За останні 8 місяців зареєстровано 12 випадків харчових отруєнь у дитячому колективі в Одеській області, 7 – у Київській, менша кількість – в інших регіонах країни. Усього було розслідувано 105 спалахів масових гострих кишкових захворювань, у результаті яких постраждала 1461 людина, 1089 з яких – діти.
По кожному випадку захворювання у закладі громадського харчування Держспоживслужба проводила розслідування. За її висновками, до основних причин спалахів можна віднести:
- грубе порушення технології приготування страв;
- недотримання строків та температурного режиму зберігання продуктів;
- нехтування правилами товарного сусідства під час зберігання харчових продуктів;
- порушення дезінфекційного режиму;
- порушення строків проходження медичних оглядів працівниками;
- недотримання правил особистої гігієни особами, які брали участь у приготуванні страв;
- придбання продуктів для приготування їжі без сертифікатів якості, у місцях несанкціонованої торгівлі.
Дитячий організм є найбільш чутливим до негативних впливів зовнішніх факторів, це наочно ілюструє наведена статистика. Тож керівникам закладів, де годують дітей, слід бути вдвічі обачнішим, щоб не наражати на небезпеку дітлахів.
До симптомів отруєння відносяться нудота й блювання, діарея, біль у животі, підвищення температури тіла, втрата апетиту. Якщо є перелічені симптоми, варто уникати зневоднення організму, яке є найбільш небезпечним під час отруєння. Слід багато пити теплої рідини та обов’язково звернутися за медичною допомогою.
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
Новые статьи:
- МОЗ: посилення вимог до медзакладів, які проводять психіатричні огляди
- МОЗ: посилення вимог до медзакладів, які проводять психіатричні огляди
- Як МОЗ посилює національну політику боротьби з антимікробною резистентністю?
- МОЗ затверджуватиме маршрути екстреної допомоги: деталі
- Парламент прийняв Державний бюджет на 2025 рік: які видатки на сферу охорони здоров’я?
Также интересно посмотреть:
- Вниманию врачей и фармацевтов: из «Доступных лекарств» исключен медикамент
- Дефіцит бланків для видачі лікарняних вже скоро буде усунено – інформація МОЗ
- В Україні є людський імуноглобулін проти правцю – МОЗ
- Президент Украины анонсировал старт реформы медицины в сельской местности
- Новый скриниговый женский центр обследования на рак открыли в Дрогобыче