Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У львівському «ОХМАТДИТі» відкриється перша в Україні Сімейна Кімната Рональда МакДональда

У львівському «ОХМАТДИТі» відкриється перша в Україні Сімейна Кімната Рональда МакДональдаУже восени у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» буде відкрито першу в нашій державі Сімейну Кімнату Рональда МакДональда, завдяки якій родичі та друзі зможуть більше часу проводити із хворими дітьми. Про це повідомляє Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні.

Що ж таке Сімейна Кімната Рональда МакДональда, чому вона має таке значення для хворих малюків? Це місце у медичному закладі, де батьки, родичі та друзі малечі, що перебуває в лікарні, можуть поїсти, поспати, відпочити та поспілкуватися з маленькими пацієнтами. Для всього цього створюються відповідні умови зі зручними меблями, кухонні куточки тощо. Подібні кімнати дають можливість хворим дітям максимально багато часу проводити зі своїми рідними, що значно пришвидшує процес їхнього одужання, покращує психологічний стан.

На сьогодні у світі функціонує вже 208 Сімейних Кімнат у 64 країнах світу, цього року до них долучиться й Україна. Їх створення стало можливо завдяки діяльності благодійної Фундації Дім Рональда МакДональда, заснованій у США ще у 1974 році. Із нею співпрацюють провідні дитячі лікарні світу задля здійснення світлої мети: організації психологічного комфорту для хворих діток. Партнер-засновник фундації – компанія МакДональдс.

У 2016 році Фундація Дім Рональда МакДональда розпочала свою діяльність і в Україні. У львівському «ОХМАТДИТі» відкриється перша в Україні Сімейна Кімната Рональда МакДональдаГоловна її мета – зробити медицину в нашій державі сімейно-орієнтованою, з активною участю сім’ї у процесі лікування дитини. Стартовим проектом фундації в Україні стало створення у лікарнях Сімейних Кімнат, перша з яких запрацює у Львові в «ОХМАТДИТі» вже цієї осені. Кошти на її створення було зібрано у рамках 15-ї благодійної програми «Долонька Щастя», що проходила у закладах харчування «МакДональдс» у листопаді 2016 року по всій Україні.

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» розрахована на 380 ліжок, щороку до неї звертається 55 тисяч пацієнтів, 20 тисяч госпіталізується. Тож куточок родинного затишку та тепла явно буде тут незайвим. Сподіваємося, що Сімейні Кімнати будуть створюватися і в інших дитячих лікарнях країни.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED