Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Мета новообраного голови ВООЗ – доступність медицини для всіх

Мета нового голови ВООЗ – доступність медицини для всіх23 травня 2017 року Всесвітня організація охорони здоров’я обрала нового Генерального директора, яким з 1 липня 2017 року стане Тедрос Адханом Гебрейесус. Уже наступного дня, 24 травня, він провів прес-конференцію, на якій заявив, що його головною метою стане доступність медицини для людей в усьому світі, незалежно від їх статків.

Тедрос Адханом Гебрейесуспопросив називати себе доктор Тедрос, на ім’я, адже саме так прийнято в Ефіопії, звідки він родом. Він зазначив, що буде спонукати керівництво країн, що є членами ВООЗ, проводити активну роботу із забезпечення усіх без винятку громадян якісним медичним обслуговуванням. Новообраний керівник такої авторитетної організації заявляє, що доступ будь-якої людини до системи охорони здоров’я була головною метою створення ВООЗ у 1948 році, і вона є надзвичайно актуальною і сьогодні. Адже нині близько половини населення світу не має можливості звернутися за допомогою до лікаря, бо не має до нього фізичного доступу, або ж залишається за межами системи медичного страхування. Доктор Тедрос заявляє, що буде працювати для створення всезагального медичного страхування.

Також доктор Тедрос Адханом Гебрейесус наголосив на небезпеці виникнення та поширення різноманітних епідемій у сучасному глобалізованому світі. Одне з головних завдань ВООЗ – оперативно та ефективно реагувати на них. Адже епідемії можуть розпочатися у будь-який момент і будь-де, це явище у більшості випадків непрогнозоване. Лікарі та медичні чиновники повинні бути завжди готовими до цього, знати, як реагувати на ті чи інші ситуації. Доктор Тедрос відзначив успіхи Всесвітньої організації охорони здоров’я у боротьбі з епідемією вірусу Ебола.

Майбутній очільник ВООЗ збирається налагодити тісну співпрацю із країнами, що є членами організації. Адже без ефективного діалогу неможлива плідна співпраця.

Нагадаємо, що Тедрос Адханом Гебрейесусу різний час був міністром охорони здоров’я та закордонних справ Ефіопії, ефективно проводив медичну реформу в своїй державі, запроваджував медичне страхування, боровся із малярією. Офіційно до виконання своїх обов’язків він приступить 1 липня 2017 року.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED