Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Всесвітня організація охорони здоров’я обрала нового керівника

Всесвітня організація охорони здоров’я обрала нового керівника23 травня 2017 року Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) обрала нового керівника, ним став доктор Тедрос Адханом Гебрейесус з Ефіопії. З 1 липня 2017 року саме він буде обіймати посаду Генерального директора ВООЗ, найближчі 5 років керуючи найбільш авторитетною міжнародною організацією у світі у сфері охорони здоров’я.

ВООЗ повідомляє, що кандидатуру доктора Тедроса Адханома Гебрейесуса висунув уряд Ефіопії, а до цього він обіймав посади міністра охорони здоров’я та закордонних справ цієї країни. Крім того, Тедрос Адханом Гебрейесус очолював керівні органи Глобального фонду по боротьбі з такими хворобами, як СНІД, малярія, туберкульоз, опікувався питаннями охорони здоров’я матерів та дітей Ефіопії.

Тедрос Адханом Гебрейесус був міністром охорони здоров’я Ефіопії у період з 2005 по 2012 рік. За цей час він провів медичну реформу, суттєво розширивши та покращивши медико-санітарну інфраструктуру країни. За його сприяння було введено в експлуатацію 3500 медичних центрів в Ефіопії, створено 16000 робочих місць. Також проводилася робота з розширення охоплення медичного страхування в державі.

У якості міністра закордонних справ доктор Тедрос Адханом ГебрейесусВсесвітня організація охорони здоров’я обрала нового керівника проводив активну роботу з метою досягнення Цілей в області стійкого розвитку.
На батьківщині доктора Тедроса Адханома Гебрейесуса люблять і поважають за розробку Глобального плану дій по боротьбі з малярією, який був взятий за основу у питаннях боротьби з цією хворобою не лише в Ефіопії, а й в інших країнах Африки, Азії, Латинської Америки.

Доктор Тедрос Адханом Гебрейесус замінить на посту Генерального директора ВООЗ доктора Маргарет Чен, яка обіймала цю посаду останні 10 років. Її обирали очільницею ВООЗ 2 рази поспіль, строк її повноважень спливає 30 червня 2017 року.

Всесвітня організація охорони здоров’я почала свою роботу 7 квітня 1948 року, коли набув чинності її Статут. З того часу 7 квітня відзначається як Всесвітній день здоров’я. Сьогодні у ВООЗ працює більше 7 тисяч осіб у 150 бюро організації в різних країнах світу, 6 регіональних бюро та штаб-квартирі у Женеві. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED