Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Побороти похмілля допоможе…морозиво. Смачний винахід корейських вчених

Побороти похмілля допоможе…морозиво. Смачний винахід корейських вченихПохмілля – це, звичайно, не хвороба, але явище вкрай неприємне. Найкраща профілактика похмілля – обмеження вживання спритних напоїв напередодні ввечері. Але що ж робити, коли проконтролювати себе не вийшло, і на ранок самопочуття далеке від нормального? Вчені з Південної Кореї винайшли свій метод боротьби з похмільним синдромом – створили спеціальне морозиво.

Морозиво Gyeondyo-bar – це десерт, який має смак грейпфруту. Воно вже надійшло у продаж та користується неабиякою популярністю серед місцевого населення. Творці чудо-десерту запевняють, що він дійсно є ефективним засобом боротьби з похміллям. Секрет морозива у складі: до нього входить сік говенії (цукеркового дерева), який ще з давнини використовується в Кореї для усунення неприємних симптомів похмілля.

Роботу над розробкою цього морозива розпочали вже декілька років назад. У 2012 році вчені виявили, що в екстракті цукеркового дерева діючою речовиною є ампелопсин. Після ряду досліджень стало зрозуміло, що саме введення ампелопсину не давало лабораторним щурам п’яніти. До складу морозива Gyeondyo-bar входить екстракт говенії. Поки воно продається лише на батьківщині, у Південній Кореї, але в майбутньому планується розширити географію поставок.

Ще один ефективний спосіб боротьби з похміллям винайшли в Колумбії. Це вживання супу «Кальдо-де-Кастилья», який є дуже популярним в місцевих кафе. До складу страви входять: яловичина, цибуля, коріандр, картопля, цукрова кукурудза, приправи, сік лайму, оцет. Кухарі, які готують цей суп, говорять, що жирна рідина сприяє швидкому відновленню зневоднених жирових клітин, і людина почуває себе краще.

У світі є ще багато методів боротьби з похміллям. Проте, можливо, простіше не допускати виникнення цього синдрому, вживати алкоголь відповідально? Існують ефективні препарати, за допомогою яких можна боротися з алкоголізмом. Головне дотримуватися в усьому міри та здорового глузду.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED