Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Свіжа порція донорської крові від прикордонників до Дня Святого Миколая

Свіжа порція донорської крові від прикордонників до Дня Святого МиколаяДо Дня Святого Миколая, який традиційно відзначається 19 грудня, херсонські прикордонники організовано здали кров для дітей регіону, які цього потребують. У акції взяло участь біля 50-ти військових, забір крові відбувався у Херсонському обласному центрі служби крові.

Донорська кров є дуже важливою для ефективної медичної допомоги у ряді клінічних випадків. Тому її запас повинен постійно поновлюватися, а подібні акції позитивно впливають на образ донора у суспільстві. Проте перед тим, як здавати кров, треба підготуватися. Ввечері перед забором необхідно ситно повечеряти, не вживаючи при цьому алкоголь, жирну, копчену, смажену їжу. Також не можна їсти напередодні здачі крові яєць та молочних продуктів.

Перед самим забором крові вранці треба з’їсти легкий сніданок. Необхідно врахувати, що після донорської процедури можлива фізична слабкість та емоційне збудження, тому за кермо в цей день краще не сідати. За 2 години до процедури та ще 2 години після не палити.

До здачі крові допускаються лише абсолютно здорові донори, це важливо і для їхнього самопочуття, і для якості біологічного матеріалу.

Після завершення процедури необхідно:

  • відпочити не менше 10 хвилин;
  • поїсти (але щось легке для шлунку) та випити міцний солодкий чай;
  • наступні 2-3 години не піднімати рукою, з якої забирали кров, важкі речі;
  • виключити фізичні навантаження найближчі 12 годин;
  • не вживати алкоголь наступні 8 годин;
  • повноцінно та поживно харчуватися, принаймні наступні 2 доби;
  • вживати велику кількість рідини впродовж 2 діб.
Військові зробили велику та важливу справу:Свіжа порція донорської крові від прикордонників до Дня Святого Миколая забезпечили діток донорською кров’ю на певний період часу. Можливо, саме завдяки цій акції буде врятовано не одне дитяче життя.

Святий Миколай традиційно вважається чудотворцем та покровителем нужденних. Саме тому акція, приурочена до цього свята, має таке символічне значення: чиясь донорська кров сотворить чудо та врятує життя. Українці вчаться бути небайдужими до чужого лиха, об’єднуються разом для благородних цілей, і це не може не надихати на ще більше благородних справ.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове 
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED