Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Києві перевищено епідеміологічний поріг з грипу та ГРВІ

У Києві перевищено епідеміологічний поріг з грипу та ГРВІ: інформація ДержспоживслужбиУ столиці України набуває все більшої поширеності грип та ГРВІ. І хоча школи та дитсадки ще не закривають на карантин, епідеміологічний поріг вже перевищено на 30 %. Таку інформацію надав начальник Держспоживслужби в м. Києві Олег Рубан в ефірі 112 каналу.

Олег Рубан зазначив, що минулого тижня епідеміологічний поріг було перевищено на 4 %, а цього – вже на 30 %. Проте це ще не привід говорити про епідемію, мова йде лише про певне підвищення показників захворюваності киян та гострі респіраторні вірусні інфекції та грип.

По місту ведеться профілактична робота щодо боротьби з можливою епідемією. Рекомендовано робити профілактичні щеплення, адміністраціям дошкільних та шкільних навчальних закладів надано право тимчасово припиняти їх роботу за умови відсутності 20 % дітей по причині хвороби.

Пан Рубан повідомив, що значне підвищення інтенсивності захворювань фіксується з початку грудня, а максимальна циркуляція вірусів прогнозована на січень-лютий. Про загальний карантин по школах міста поки не йдеться, про це буде йти мова, коли буде доведено розповсюдження саме вірусу грипу.

На сьогодні у Києві більшість зафіксованих випадків – грип, спричинений вірусом штаму Н3N2, що є вірусом групи А Гонконг. Найбільш уражені до грипу та ГРВІ діти віком до 4 років, вони складають майже половину від усіх хворих (48,1 %). Від нього можуть бути такі ускладнення, як пневмонія, серцево-судинні хвороби, синусит, отит, трахеїт, риніт, менінгіт тощо.

Лікарі та фахівці ВООЗ попереджають: до групи ризику зі схильністю до важких ускладнень після грипу належать літні люди (старше 65 років), діти до 3 років, вагітні жінки, пацієнти, що страждають на серцево-судинні захворювання та будь-які інші хронічні хвороби. Для цих груп осіб важливу роль має профілактика грипу, яку можна зробити шляхом вакцинації.

На грип кияни хворіють щороку, проте кожного разу він може тягнути за собою важкі ускладнення і навіть смерть. Тому необхідно уважно ставитися до свого здоров’я та здоров’я своїх дітей і не забувати про ефективність профілактичних заходів.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED