Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Каліфорнії легалізували марихуану як медичний та рекреаційний засіб

В Каліфорнії легалізували марихуану як медичний та рекреаційний засібВ одному з найбільших та найвідоміших американських штатів Каліфорнія легалізували марихуану, яку можна використовувати з рекреаційною метою. Медична марихуана легалізована в цьому штаті ще з 1996 року. Про це повідомляє ІА “Уніан”.

Отже, відтепер особи, яким виповнився 21 рік, можуть купувати, транспортувати та вживати певну кількість марихуани в Каліфорнії, і за це їм більше не загрожує кримінальна відповідальність. Дана кількість становить 28,5 грам марихуани на 1 людину та 8 грам концентрату з неї. Також дозволено вирощувати до шести рослин марихуани в домашніх умовах, але лише в місцях, які не доступні оку громадськості. Оскільки медична марихуана вже більше 20 років легалізована в Каліфорнії, наразі мова йде про марихуану, яку можна продавати з рекреаційною метою.

Відтепер Каліфорнія – один з семи штатів в США, де рекреаційна марихуана є легальною. Також вона є дозволеною у федеральному окрузі Колумбія, де розташована й столиця держави Вашингтон. Проте, як завжди, існують і виключення. Два найбільших міста в штаті, Сан-Франциско та Лос-Анджелес, поки не поспішають видавати ліцензії на комерційний продаж марихуани з рекреаційною метою.

За прогнозами, дані кроки до легалізації марихуани дозволять ринку цього продукту в Каліфорнії вирости до 3,7 мільярдів доларів вже у 2018 році, а в 2019 році – до 5 мільярдів доларів.

Що ж передбачає собою рекреаційна мета? Рекреація з латинської мови перекладається як відновлення. Це комплекс оздоровчих заходів, які здійснюються з метою відновлення нормального самопочуття та працездатності людини, яка є здоровою, але втомленою. Саме з цією метою тепер можна використовувати марихуану в Каліфорнії.

В усьому світі ставлення до цього легкого наркотику є неоднозначним. Одні країни його повністю легалізують, інші – частково, та в переважній більшості він заборонений. В Україні розповсюдження марихуани заборонене законом та передбачає кримінальну відповідальність.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED