Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Коли краще пропустити тренування у спортзалі?

Коли краще пропустити тренування у спортзалі?Фізична активність та тренування в спортзалі – це, звичайно, дуже корисно та рекомендовано практично всім. Проте існують ситуації, коли краще залишитися вдома та не давати організму зайве навантаження. Бувають випадки, коли тренування несе собою реальну загрозу для здоров’я. Тоді краще дозволити собі пасивно відпочити, хоча б у якості виключення.

ТОП-5 причин пропустити тренування

Отже, про спортзалу краще забути у таких випадках:
  1. Під час хвороби, особливо у гострій стадії її розвитку. Коли організм ослаблений через боротьбу з вірусами чи бактеріями, у нього не можна відбирати сили та енергію. Краще відпочити, поспати, пити багато рідини та дати собі спокійно відновитися.
  2. Під час менструації у жінок. Особливо це стосується першого дня місячних, коли жінки найгірше себе почувають. Звичайно, якщо менструація у вас проходить непомітно, ви не страждаєте від будь-якого дискомфорту, можете займатися спортом. Але більшість жінок жаліється на сильний біль та рясні виділення у перші дні місячних, тому від відвідин спортивної зали у цей час краще відмовитися. Це вагома причина, щоб дозволити собі полежати вдома, якщо, звичайно, є така можливість. Через фізичні навантаження у ці дні виділення можуть стати ще ряснішими, а біль інтенсивнішим. Тож гінекологи радять не займатися спортом під час критичних днів.
  3. Після вживання алкоголю напередодні. Алкоголь діє як сечогінний засіб і провокує зневоднення організму. З іншого боку, під час виконання фізичних вправ людина втрачає багато рідини з потом. Тому заняття спортом з похмілля – це небезпечно, оскільки вони призводять до швидкого виведення рідини з організму та зневоднення. До того ж, виконувати вправи на “важку” голову дуже складно.
  4. За наявності болю після травмування. Біль в ураженому місці сигналізує про те, що зайве напруження шкідливе. Щоб дозволити без проблем пройти всім відновлювальним процесам в організмі, варто дати собі трохи часу та не бігти до спортивної зали одразу після того, як вам, наприклад, зняли гіпс.
  5. Після безсонної ночі. Здоровий сон підвищує ефективність тренувань, а короткий, уривчастий, неспокійний зменшує ефект від них. Також слід пам’ятати, що людина, яка не виспалася, ризикує отримати травму в спортзалі через елементарну неуважність, яка виникає в результаті втоми. Тому краще спочатку виспатися, а потім йти займатися спортом.
Регулярні тренування – це прекрасно для здоров’я, гарного зовнішнього вигляду та самопочуття. Проте в деяких випадках слід обрати варіант пасивного відпочинку.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED