Особливості вживання коров’ячого молока: кому протипоказаний цей продукт?
З дитинства ми чули, що молоко треба пити, щоб бути здоровими. Та чи так це насправді, чи, все ж таки, слід вживати даний продукт обережно, знаючи про певні обмеження та застереження?
Коров’яче молоко – це поживний та корисний напій, у якому міститься багато важливих мікро- та мікроелементі. Воно бере участь в утворенні ферментів, вітамінів, гормонів, формуванні кісткової тканини. Також молоко сприяє поновленню складу крові, покращує діяльність мозку. Проте не всім людям можна вживати коров’яче молоко, існують категорії осіб, для яких воно принесе лише шкоду, а не користь.
Отже, коров’яче молоко протипоказане:
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
Коров’яче молоко – це поживний та корисний напій, у якому міститься багато важливих мікро- та мікроелементі. Воно бере участь в утворенні ферментів, вітамінів, гормонів, формуванні кісткової тканини. Також молоко сприяє поновленню складу крові, покращує діяльність мозку. Проте не всім людям можна вживати коров’яче молоко, існують категорії осіб, для яких воно принесе лише шкоду, а не користь.
Отже, коров’яче молоко протипоказане:
- Дітям віком до 1 року. У них ще немає необхідних ферментів для його нормального засвоєння, тому молоко може викликати проблеми зі шлунком, розлади травлення. Молоко є досить сильним алергеном, тому дітям першого року життя пити його не можна. Також заміна грудного молока чи адаптованих молочних сумішей на коров’яче є однією з найбільш поширених причин розвитку рахіту у дітей.
- Людям з непереносимістю лактози. Це може бути лактозна недостатність, коли у хворого не вистачає необхідних ферментів для засвоєння молока, чи алергія на білок коров’ячого молока.
- Хворим на розлади травлення, молоко зробить їх симптоми ще більш явними.
- Пацієнтам з хворобами нирок та сечовивідної системи, у яких є каміння чи пісок.
- Людям з ожирінням та зайвою вагою, оскільки молоко є калорійним продуктом.
- Особам, старше 50 років. У цьому віці молоко може стати фактором, який спровокує розвиток атеросклерозу, адже в ньому є міристинова кислота, яка сприяє накопиченню в організмі ліпопротеїдів низької щільності, що грають важливу роль у прогресуванні даної недуги.
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
Новые статьи:
Также интересно посмотреть:
- Гіпохолестеринова дієта: коли призначається, у чому полягає?
- Гормональный фон могут нарушить некоторые пищевые добавки
- Корисні властивості меду із соняшника: від покращення імунітету до омолодження
- Топ-5 важных медицинских обследований для женщин в возрасте 45+
- Здоровое ожирение: совместимы ли здоровье и лишний вес