Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Секрети харчування під час літньої спеки

Секрети харчування під час літньої спекиЛіто – це не тільки сонце, море, розваги, але й спека. Багато людей страждає від занадто високої температури повітря, почуває себе виснаженими, втомленими. Покращити самопочуття під час літньої спеки допоможе харчування, а саме його певні секрети, які може успішно застосовувати кожен.

Особливості харчування влітку

Для того, щоб спека не так сильно допікала, слід їсти наступні продукти:

Фрукти. Саме влітку є чудова можливість очистити організм від токсинів та шкідливих речовин і наповнити його вітамінами. Зробити це можна за допомогою звичайних фруктів. При цьому найбільше підходять саме сезонні фрукти, вони принесуть користь організму. Можна періодично влаштовувати так звані розвантажувальні дні, їсти впродовж доби лише фрукти та ягоди. Однак слід пам’ятати про один нюанс – якщо є бажання схуднути, необхідно забути про дині та банани, адже вони надто калорійні. А от решта фруктів принесуть почуття легкості, і спека буде переноситися легше.

Овочі. Влітку треба їсти якомога більше сезонних овочів. Для цього слід вживати салати, заправлені оливковою, сонячною чи льняною олією, також корисним буде салат, заправлений нежирною сметаною. А от від майонезу варто відмовитися – він надто калорійний, від нього у спекотні дні буде ще важче.

Заморожений сік. Влітку улюблені ласощі багатьох людей – це морозиво. Проте з ним слід бути дуже обережним, оскільки звичайне морозиво надто калорійне. До того ж, нині немає впевненості у корисних властивостях подібних продуктів харчування. Тому вгамувати спрагу допоможе заморожений сік, який краще приготувати власноруч, у домашніх умовах. Під час спеки кращого смаколика не знайти.

Вода. Влітку калорії переробляються швидше, до того ж, через спеку у багатьох людей втрачається апетит. Звичайно, плюси в цьому є, можна схуднути, але слід враховувати той факт, що організм під час спеки втрачає багато рідини, яку обов’язково треба поповнювати. Тому пити необхідно багато, але правильних напоїв. Наприклад, слід відмовитися від газованих напоїв, адже вони викликають ще більшу спрагу і часто є шкідливими для організму. Найкраще пити звичайну воду, можна зі шматочком лимону.

Спека – це справжнє випробовування для багатьох людей. Щоб організму було легше її переносити, варто пам’ятати про певні правила харчування.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED