Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Корисні для здоров’я властивості березового соку

Корисні для здоров’я властивості березового сокуБерезовий сік – це корисний природний напій, актуальний саме навесні. Це сезонний напій, найкращий час збору для якого – проміжок із початку весни до середини квітня. Із однієї дорослої берези за добу можна зібрати біля 3-х літрів соку.

У чому корисність березового соку?

Лікарі рекомендують вживати цей дар природи, адже він корисний для здоров’я. Пояснюється це наступними факторами:
  1. Збалансований склад. Березовий сік містить фруктовий цукор, вітаміни, ферменти, більше 10 органічних кислот та речовини фітонциди, які мають антимікробні властивості. Крім того, у березовому соку є такі надзвичайно корисні мікро та мікроелементи, як кальцій, магній, калій, натрій, марганець, мідь, ефірні масла тощо.
  2. Допомога у лікуванні хвороб. Березовий сік допоможе людям із захворюваннями органів дихання, стане у нагоді при бронхіті, кашлі, частому головному болю, порушеннях функції печінки. Також березовий сік позитивно впливає на динаміку лікування радикуліту, артриту, подагри, ревматизму. Регулярне вживання березового соку позитивно впливає на процес розщеплення каменів у сечовому міхурові чи нирках.
  3. Лікування дерматологічних проблем. Зовнішньо нанесений березовий сік застосовують для боротьби з фурункулами, екземою, вуграми. Він стає у пригоді при випадінні волосся, ранах та виразках, що повільно загоюються.

Можлива шкода березового соку

Як і до всіх продуктів природного походження, до березового соку слід ставитися з певною обережністю. Причина – можливі алергічні реакції на пилок березових сережок. Тому починати вживання продукту слід з невеликих доз. Також можливе індивідуальне несприйняття організмом соку, хоча таке буває рідко.

Природа – це неймовірне джерело поживних речовин та продуктів, які допомагають лишатися нам здоровими. Слід вміло користуватися її дарами, не пропускаючи таких сезонних продуктів, як березовий сік. Цей напій і корисний, і смачний, він має прекрасний тонізуючий ефект, а його позитивний вплив на здоров’я доведено багатьма поколіннями людей, що проживали у наших географічних широтах.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED