Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Дієтологи радять продукти, які знімають набряки

Дієтологи радять продукти, які знімають набрякиНабряки виникають через надмірне накопичення рідини в організмі людини. Вони можуть з’являтися на обличчі, на тілі чи на внутрішніх органах. Це і небезпечно для здоров’я, і незручно, і негарно, тому боротися з проблемою обов’язково треба. Якщо набряки дуже сильні, без консультації лікаря не обійтися, адже вони можуть свідчити про певні хвороби. Якщо ж проблема виявляється в незначній мірі, її подолати допоможе правильне харчування.

Продукти, які знімають набряки

Ягоди. До складу багатьох ягід, таких як суниця, вишня, черешня, малина, входить калій та магній, які виводять з організму зайву рідину, покращують роботу серця та знімають набряки.

Солодкий болгарський перець. В ньому багато вітамінів та мінералів, необхідних для нормального функціонування організму. Найбільш корисний червоний перець, у якому багато калію і магнію, що виводять з організму залишки солей, токсини, борються з набряками.

Яблука. Дослідження стверджують, що регулярне вживання яблук зменшує ризик розвитку раку, захворювань серця, сприяє зниженню маси тіла та рівню холестерину в крові. Також яблука покращують травлення та нормалізують рівень артеріального тиску. А ще саме яблука – прекрасний спосіб боротьби з набряками, вони виводять зайву рідину з організму.

Огірки. Вони прийдуть на допомогу, якщо причина набряків у серцевих хворобах. Найкраще їх споживати свіжими, також корисно вживати сік з огірків.
Баклажани. Цей продукт сприяє виведенню солей, які є однією з найголовніших причин затримки рідини в організмі. Використовуються для лікування та профілактики набряків.

Петрушка. Майже вся зелень позбавляє від набряків, але петрушка робить це найкраще. Прекрасно та швидко виводить зайву рідину.

Морс із журавлини. Журавлина сама по собі дуже корисна, а ще бореться із надлишком рідини та набряками. Морс із неї і смачний, і корисний.

Курага. Цей продукт має сечогінні властивості, тому сприяє позбавленню від набряків, в тому числі і на внутрішніх органах. Корисними є відвари кураги, компоти з неї, а також свіжа курага.

Набряки – це прояв того, що в роботі організму є певні збої. Якщо вони проявляються в незначній мірі, з ними можна спробувати боротися самостійно. Якщо ж набряки не зникають, необхідно звернутися за консультацією до лікаря.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED