Перевозка больных

Препарати для розрідження крові: кому і коли потрібні

Препарати для розрідження крові: кому і коли потрібніЗ віком організм людини зазнає суттєвих змін. Життєва енергія ніби зникає, судини страждають від токсинів та шлаків, що призводить до захворювань органів та систем тіла. 

Один з найголовніших показників здоров’я – склад крові. З цієї причини діагноз поставили можна тільки після проведення відповідних лабораторних досліджень.

Навіщо потрібні антикоагулянти

На 80% кров людині складається з рідини і на 20% – з клітин. Якщо баланс порушиться в бік зменшення відсоткової кількості рідини, відбувається згущення крові. Це призводить до багатьох проблем, зокрема:

  • порушення кровообігу;

  • підвищеної втомлюваності та сонливості;

  • розвитку варикозного розширення вен;

  • риску виникнення тромбофлебіту;

  • порушенням роботи сердцево-судинної системи.

Нечасто можна зустріти людину віком за 50 років, абсолютно здорову. Неможливо стверджувати, що причина всіх захворювань - згущення крові, але й ігнорувати впливання цього фактора на погіршення здоров’я неможливо. Перші ознаки зменшення кількості рідини у складі крові наступні:

  • роздратованність;

  • погіршення пам’яті;

  • швидка втомлюваність.

Не у всіх випадках потрібне лікування в умовах стаціонару. Іноді достатньо приймати препарати для розрідження крові– антикоагулянти. Вони знижують активність системи згортання крові, тому впливають на процес утворення тромбозу. Сучасні препарати впливають на активність тромбіну, пригнічуючи його, або порушують процес формування протромбіну в печінці. Відповідно, виділяють дві групи препаратів: прямого і непрямого впливу. І форми ліків теж різні – у виді ін’єкцій або таблеток.

Перш ніж почати прийом лікарських препаратів від розрідження крові, потрібно провести лабораторне дослідження її складу. Вже після цього лікар визначить групу препарату та схему лікування. Навіть якщо людина почувається абсолютно нормально и бажає приймати ліки для профілактики, потрібно звернутися до лікаря, щоб не нашкодити власному організму. Існують також захворювання, при яких прийом антикоагулянтів категорично заборонений.

Вік людини теж не є приводом для прийому ліків. Навіть після 50 років не кожний організм потребує препаратів для розрідження крові.

Як обрати ліки

Найчастіше для розрідження крові лікарі призначають препарати на основі ацетилсаліцилової кислоти. Але вони мають і певні протипоказання, наприклад, можуть спровокувати шлункову кровотечу, виразку. Лікар оцінить потенційний ризик і користь, після чого визначить, чи потрібен препарат на основі ацетилсаліцилової кислоті, або потрібно обрати ліки з іншим діючим компонентом. Придбати антикоагулянти за найкращими цінами можна тут https://apteka-ds.com.ua/catalog/krovonosna-systema/preparaty-dlya-rozridzhennya-krovi

Насправді існує досить обмежений список ліків з доведеною ефективністю. Тому ні в якому разі не можна купувати препарати на власний розсуд. Це може бути небезпечно для здоров’я.

Якщо ж препарат, обраний лікарем, приймати згідно зі схемою, він може врятувати життя і значно покращити її якість.