Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні симптоми ковіду, що знову повернувся

Основні симптоми ковіду, що знову повернувся Здавалося пандемія позаду, і наразі зовсім не до нових спалахів ковіду. Однак реалії інші, навіть для тих, хто вже котрий раз перехворів на дане захворювання. Так все більше випадків COVID-19 переносяться тяжче.
Звісно, що варто враховувати індивідуальну боротьбу імунної системи з вірусом. Наразі нагадаємо, особливості перебігу коронавірусної інфекції.

Легкий перебіг ураження дихальних шляхів викликаються чотирма типами коронавірусів. Тоді як види, типу SARS-CoV і MERS-CoV, можуть викликати більш серйозні респіраторні захворювання.
Нагадаємо, що для ковіду є частими прояви проблем з диханням та розвиток пневмонії, тому важливо вміти розпізнавати його симптоми від звичайного ГРВІ.

Характерні ознаки

Насамперед нагадаємо, що інкубаційний період захворювання становить близько тижню, рідше до 14 днів.
Знову ж таки можливий як безсимптомний перебіг, так і його легкий та повільний розвиток.

До загальних проявів інфекції можна віднести наступні стани:
  • задишка;
  • лихоманка та озноб;
  • головний біль;
  • гіперемовані очі;
  • висипання на шкірі;
  • швидка стомлюваність;
  • кашель;
  • втрата смаку або запаху;
  • нежить або закладений ніс;
  • біль у горлі;
  • біль у м’язах;
  • розлад шлунково-кишкового тракту (наприклад, діарея).
Звісно, що ці симптоми потребують чіткої диференціації. Адже легко сплутати їх як з застудою, так і алергією.
 
Як зазначалося вище можливий ускладнений перебіг з наступним розвитком пневмонії та дихальної недостатності. Такі випадки потребують кисневої підтримки.
 
Негайного звернення за медичною допомогою потребують стани, що супроводжуватимуться утрудненим диханням, постійним болем у грудях, ціанозом. 

Фактори ризику

Звісно, що ризики захворіти зростають при проживанні в регіонах з поширеним COVID-19 та при тісному контакту з хворим на інфекцію. 
 
Варто враховувати й анамнез пацієнта. Так за статистикою найчастіше стикаються з хворобою люди похилого віку та особи, що мають хронічні захворювання. Наприклад, ожиріння, цукровий діабет 2 типу, серцева недостатність, хронічне обструктивне захворювання легень.

Діагностика та тактика лікування

Відрізнити COVID-19 від застуди чи алергії, можливо за допомогою тестування. Сьогодні можливі варіації як самостійного тестування, так і проходження обстеження в медичному закладі.
 
Оскільки випадки спалахів COVID-19 виникають, тривають і дослідження щодо схвалених методів лікування. Одразу відмітимо, що антибіотики не ефективні проти вірусних інфекцій, таких як COVID-19.
 
Щодо запобігання захворювання, то окрім відомих нам методів, типу гігієнічної обробки рук, уникання контакту з хворими, важливо вакцинуватися та ревакцинуватися, навіть якщо здається, що це не на часі. 

Також забезпечте «чисте» оточення вдома. Окрім вологого прибирання, допомогти очистити повітря від патогенних збудників допоможе бактерицидний рециркулятор. Більш детальніше з роботою приладу можливо ознайомитися в медичному маркеті ITMED. Бактерицидний рециркулятор буде доцільним і при спалахах застудних чи грибкових захворювань, при цьому з відсутністю шкідливого впливу для людини.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм