Перевозка больных

Чим відрізняється звуковий посилювач від слухового апарату?

Чим відрізняється звуковий посилювач від слухового апарату?Напевно ви бачили рекламу, що пропонує чудодійні прилади для корекції слуху за 300-500 грн. Та не поспішайте тягнутися за гаманцем у сподіваннях, що цей магічний інструмент позбавить вас приглухуватості.

Не все так просто! Те, що зустрінеться у подібних пропозиціях, не є слуховим апаратом, а класифікується як «побутовий посилювач». І тут ви напевно заперечите – «а чи не посилення звуків є головною функцією слухових апаратів»? У загальному сенсі так, але істина, як завжди, приховується у деталях.

Що не так з посилювачами звуку?

Перш за все, щоб розставити усі акценти, слід зазначити, що це взагалі не медичній прилад. Звуковий підсилювач схожий на слуховий апарат тільки зовні, але він виконує лише одну функцію – робить акустичний сигнал гучнішим. При цьому зберігається співвідношення частот, тому посилюються усі без виключення звуки, навіть ти, з якими в людини немає проблем. Це причиняє певний дискомфорт та може зашкодити слуху.
 
Річ у тому, що коли в людини нормальний слух, звукова інформація на усіх частотах сприймається однаково добре. Але кожне слухове порушення суто індивідуальне. Зазвичай в хворих на приглухуватість виникають проблеми з окремими частотами, у той час як інші вони чують нормально. Але звуковий підсилювач не здатний враховувати індивідуальних особливостей користувача.
 
Продавці подібної техніки зазвичай обіцяють покупцям майже дива. «Ви більше не упустите важливі репліки у кіно, театрі, на лекціях, зможете розчути, що відбувається у сусідній кімнаті, отримаєте слух нечуваної гостроти, перестанете докучати співрозмовникам перепитуванням!» Виглядає досить заманливо, тим паче, що реклама підсилювачів підкреслює, що жодних складнощів при купівлі не передбачається, а підходять прилади усім без виключення. Але це – не більше, ніж рекламний хід.
 
Звукові підсилювачі не потребують професійного підбору та налаштування, коригувати їх звучання можна власноруч – і це створює ілюзію контролю та простоти використання. Але насправді від вас тут не залежить нічого, бо ви просто не зможете налаштувати прилад так, як вам звучно, під необхідні частоти. Взагалі такі підсилювачі можна використовувати лише людям зі здоровим слухом, але з великою обережністю та тільки у випадках крайньої потреби.
 
Не піддавайтеся омані! Експерименти зі своїм здоров’ям можуть бути дуже небезпечними! Краще замовити нормальний слуховий апарат, що врахує усі ваші особливості.
 
По допомогу в підборі приладу можна звернутися до центру «Беттертон». Там вам нададуть детальну консультацію щодо можливостей слухових апаратів та підберуть відповідну модель.
 

Переваги слухового апарату порівняно з підсилювачем


В кожної людини з вадами слуху стан слухової системи суто індивідуальний. І щоб побачити повну картину, треба провести комплексне обстеження. Саме результати аудіограми, які відображують сприйняття окремих частот, є головною підставою для підбору слухового апарату. По ним також проводять налаштування, щоб забезпечити підсилення сигналу лише за тими частотами, з якими в користувача проблеми.
 
Ще одна важлива деталь – індивідуальний вушний вкладиш. Від правильності його підбору залежить комфорт звукосприйняття. Важливо, щоб аксесуар щільно прилягав до слухового проходу – це дозволяє запобігти неприємного свисту. Також вкладиш забезпечує фіксацію апарату та вентиляцію вуха.
 
Окрім більш комфортного посилювання звуків, сучасний слуховий апарат забезпечує носію широкий функціонал, що дозволяє підвищити розбірливість мови та зробити експлуатацію приладу зручнішою.
Найкорисніші опції:
  • Усування фонових шумів
  • Згладжування неприємних звуків (стукоту каблуків, шелестіння паперу, розрізування пінопласту, дзвону посуду та інших)
  • Запам’ятовування середовища – прилад аналізує, які акустичні ситуації найчастіше повторюються, та підлаштовується під них автоматично
  • Керування зі смартфону – дуже зручна опція, що значно спрощує користування цифровим пристроєм

Слухові апарати нового покоління – це майже компактні комп’ютери, що аналізують звукову інформацію та транслюють її користувачу у підготовленому вигляді, з урахуванням його особливостей.
 
Підібрати слуховий апарат можна у центрі «Беттертон», де застосовуються прогресивні методи діагностики та працюють досвідчені спеціалісти.
Наші телефони у місті Києві: 
(044) 222-88-07
(066) 447-27-47
(096) 634-48-48

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "ЗДОРОВ-ИНФО" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED