Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В одному з київських суші-барів знайшли сальмонельоз – Держспоживслужба

В одному з київських суші-барів знайшли сальмонельоз  – ДержспоживслужбаУ працівника одного з київських ресторанів японської кухні «Євразія» після проведеної перевірки виявлено сальмонельоз. Про це повідомляє ІА «Уніан» з посиланням на Головне управління Держспоживслужби м. Києва.  Саме це і стало причиною зараження відвідувачів кишковою інфекцією, яке сталося нещодавно.

Декілька днів назад ЗМІ повідомляли, що в одному з київських ресторанів «Євразія»В одному з київських суші-барів знайшли сальмонельоз  – Держспоживслужба були випадки отруєння людей. Станом на 3 липня 2017 року кількість хворих на гостру кишкову інфекцію після відвідування суші-бару сягала 38 чоловік. Після проведення перевірки у всіх постраждалих та одного з працівників закладу було виявлено однотипну сальмонелу S. Enterіtіdіs групи D. Цей факт є свідченням грубого порушення санітарно-гігєнічних норм на суб’єктах підприємництва ТОВ «Суші Ленд», відомих широкому загалу як ресторани «Євразія». Станом на сьогодні заклад, у якому відбулося зараження, тимчасово не працює.

У Держспоживслужбі заявляють, що через існуючий мораторій на перевірки суб’єктів бізнесу у закладах громадського харчування є безліч порушень, небезпечних для здоров’я та життя людей. Фактично всюди зменшується площа кухонь та підсобних приміщень на користь розширення зали для відвідувачів, продукти зберігаються в неналежних приміщеннях, умовах, неправильно перевозяться, обробляються, страви готуються з несертифікованих, часто придбаних на базарі напівфабрикатів. Зараз в Києві буде проводитися інформаційно-роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання щодо правил ведення своєї роботи. У разі виявлення громадянами будь-яких порушень санітарно-гігієнічних чи ветеринарно-санітарних норм, треба звертатися зі скаргами за телефоном гарячої лінії (044) 486-95-85.

Нагадаємо, сальмонельоз – це гостра кишкова інфекція, яка може бути вкрай небезпечною та призводити до швидкого зневоднення організму та інших побічних наслідків. Особливо захворювання є важким для дітей, тож слід бути вкрай обережними у питаннях їх харчування.
 
Читайте також: Симптоми небезпечного кишкового захворювання – сальмонельозу

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED