Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Важко дихати, замучило хропіння? Причина може бути в носовій перегородці

Важко дихати, замучило хропіння? Причина може бути в носовій перегородціВроджене викривлення носової перегородки в багатьох випадках зовні не помітно. Виявити цей дефект може ЛОР-лікар під час огляду. Повністю рівних носових перегородок не існує, вони переважно зміщені, хоч трохи, в одну або іншу сторону. Значні викривлення в носовій перегородці можуть викликати проблеми з носовим диханням, приводити до хропіння і постійної нежиті. У таких випадках ЛОР-лікар може рекомендувати оперативну корекцію.

НАВІЩО ВИПРАВЛЯТИ КРИВУ НОСОВУ ПЕРЕГОРОДКУ

Часто патологія є вродженою, коли кісткова і хрящова тканини зростали нерівномірно. До порушення перегородки також призводять травми носа і голови, поліпи, тривалі запальні процеси, які перейшли на хрящову і кісткову тканини. Дефект стає причиною хропіння, а ще розвитку постійних головних болів, подразнення нервової системи, призводить до відчуття постійного виснаження.

Будь-яка застуда при викривленій носовій перегородці може ускладнитися, бо відтік рідини і слизового вмісту з пазух носа порушується, що, в свою чергу, сприяє застійним явищам та розвитку синуситів. Викривлена носова перегородка заважає дихати, а ми займаємося самолікуванням, користуємося судинозвужувальними краплями і спреями. Попри те що такі такі ліки не можна використовувати довше 7-10 днів! В результаті слизова оболонка носа стоншується, сприяючи крихкості судин, гіпертонії та іншим захворюванням серця і судин.

КОРЕКЦІЯ ПЕРЕГОРОДКИ НОСА: ЧИ ЗАВЖДИ ПОТРІБНА ОПЕРАЦІЯ?

Операція хірургічної корекції носової перегородки називається септопластикою, хірургічну ж корекцію деформованого носа, а не лишень носової перегородки, називають ринопластикою.

При незначному викривленні перегородки та відсутності порушення носового дихання гострої необхідності в оперативному лікуванні немає. Проте остаточне рішення повинен приймати лікар після діагностики! Адже відомі випадки, коли проблеми, викликані викривленням носової перегородки в молодості, вимагали септопластики вже в похилому віці.

КОЛИ ДОЦІЛЬНО ПРОВОДИТИ СЕПТОПЛАСТИКУ

Крім хропіння і важкого дихання, септопластика може бути рекомендована при хронічних набряках слизової оболонки носа, частих запальних процесах в пазухах носа — гаймориті, синуситах, кровотечах з носа, постійних мігрені, сухості в носі, свербінні і хворобливих відчуттях в носовій порожнині, особі і т. д.

Септоластика (на відміну від ринопластики) спрямована тільки на відновлення носової перегородки, тому зовнішній вигляд носа ніяк не зачіпає. Операція виконується як традиційними методами, так і за допомогою лазерних методик, що значно скорочує період реабілітації. Проконсультуватися у отоларинголога (ЛОР-лікаря), знайти клініку для діагностики та відновлення носового дихання в наслідок викривлення носової перегородки і проведення септопластики Вам допоможе каталог клінік ITMED.


Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язкове


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм