Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Гриб копрінус – надійний засіб від пияцтва

12 літрів спирту на душу населення в середньому вживають українці за рік. Неофіційна статистика називає 20 літрів. Вимираючою у світі вважають націю, яка вживає більше 8-ми літрів на людину, – до таких Всесвітня організація охорони здоров’я, за статистикою, відносить населення Молдови, Уганди, Чехії, Угорщини, Росії та України. Адже щороку на облік стають близько 100 тисяч громадян нашої країни, які страждають від алкоголізму, що забирає понад 40 тисяч українців. Найбільш поширеними причинами смерті від пияцтва спеціалісти називають алкогольні отруєння, серцеві напади і нещасні випадки (в тому числі самогубства).

Аби у Вашому домі не оселилася така біда, як алкоголізм (чоловічий чи жіночий), треба діяти негайно! Екстрену допомогу слід просити у справжніх професіоналів, які шукають і практикують альтернативні, не медикаментозні засоби лікування.
 

Копрінус: коли сама природи проти алкоголізму

 
«Гнойовики, або копрінуси, природа ніби створила для лікування пияцтва, – розповідає керівник Київського центру фунготерапії, біорегуляції та аюрведи Сергій Ходун. – Вони були задовго до того, як людина навчилася отримувати етиловий спирт. І тим більше до того, поки його почали приймати всередину.
Слов'яни розгадали секрет цих грибів і навчилися їх використовувати. Пияцтво процвітало і тоді: хмільний мед, наливочки, настоянки. Існує й письмове свідоцтво на пергаменті царя Олексія своєму кухареві: «Годувати конюшого Савку тільки грибами поганими, щоб від пиття зілля черево зводило і також віднадити його від сороміцького заняття». А в минулому столітті рідко яка баба не знала, як приборкати алкоголіків за допомогою гнойовиків. Та й зараз знання ще спливають…»
 
Ці гриби ростуть біля тополь, осик, верб і пнів листяних дерев. Також на гнойових і компостних купах та інших місцях з багатими грунтами, у теплицях і овочевих грядках. Їх збирають з середини літа до жовтня. У п'ятдесяті роки з гнойовика робили ліки від пияцтва.
 
«Діяли безвідмовно. Отруїтися до смерті від цього гриба навіть при бажанні не вийде, – каже лікар. – Гнойовиків є 4 види, і всі їстівні. Після вживання їх в їжу будь-які спиртні напої викликають тимчасове отруєння. Підвищується артеріальний тиск, частішає серцебиття. Виникає пронос, блювота, запаморочення. «Скаче» температура, людина пітніє, червоніє. Може навіть втратити орієнтацію. За кілька годин усі ці симптоми безслідно зникають. Але повертаються, якщо протягом двох-трьох днів знову випити спиртне».
 
Гриб містить тетраетил – речовину, що окислює спирт в організмі. Найбільше його в сірому гнойовику. Він солодкуватий, має довгу ніжку до 20 см і сіру шляпку з бурими лусочками. Росте на вигонах, у садах і городах. Трохи менше в мерехтливому. Має руду шляпку з блискучими лусочками, які згодом зникають. Росте скупченнями на пасовиськах і городах. Найменше в білому і розсіяному. Останній маленький, до 6 см, росте біля гнилих пнів.
Вчені-мікологи Санкт-Петербурга розробили препарат для лікування пияцтва на основі гриба - копрінуса коматуса, або білого гнойовика.
 
«Він не викликає такої реакції, як сірий. Є на городах,  пасовиськах, смітниках біля будинків, в парках. На гною виникає біле яйце. З нього виростає дуже великий кошлатий неохайний гриб на довгій ніжці з кільцем, схожий на дзвіночок. Поки молодий і не почорніє, має гарний смак. Діє набагато м'якше. Немає нестримної блювоти, лише іноді нудить. Але потихеньку виробляє відразу до спиртного. Можна потай підсипати в їжу вранці. І робити це щонайменше три місяці. Бо питуща людина завжди знайде десь чарку спиртного. Вже до кінця другого місяця починають пити вдвічі менше. Бо організм не хоче провокувати себе, – пояснює Сергій Ходун.
 
Препарат копрінус абсолютно безпечний, підтверджують експерти. Не викликає отруєння і алергічних реакцій. Його перевіряють на радіонукліди. Вчені дослідили його дію: 60% мишей, привчених до спирту, в кінці курсу перейшли на нормальне харчування. Стали їсти звичайне зерно, а не вимочене у спирті.
 
«У кожної людини негативний рефлекс на алкоголь розвивається індивідуально – від одного до чотирьох місяців, – каже Сергій Ходун. – Якщо протягом лікування припиняють пити,  капсули копрінуса  не слід давати. Якщо ж знову почне пити – відновіть прийом ліків. Також приймають копрінуси, якщо людина п'є не постійно, але сильно напивається. Тоді рекомендують 3-4-місячний курс лікування. Препарат дають під час прийомів алкоголю. По дві капсули двічі на день за 20 хвилин до їжі.

При пивному алкоголізмі рефлекс відрази до алкоголю виробляється краще. Знаю випадки, коли люди постійно пили пиво. Після лікування грибами - щонайбільше раз на тиждень. Таким дають так само 4 капсули на день. Більше тільки за призначенням лікаря. Можна розкривати капсулу і підсипати її вміст в їжу. Добре, коли вона з грибним соусом або зі спеціями з грибним смаком».
 

Копрінус – диво природи, що допомогло багатьом українцям

 
Вінничанка 50-річна Ганна Мишко почала підсипати синові копрінус, коли від нього пішла дружина через пияцтво.
«Два роки тому він втратив роботу, потрапив під скорочення. Відтоді почалося. Через переживання став випивати, в сім'ї скандалив. Потім невістка не витримала. Забрала дітей і поїхала. Як я її тільки не вмовляла. Каже: «Ваш син – ви й терпіть!». Що робити, хапалася за кожну соломинку, щоб врятувати, витягнути сина. І кодувала, і лікувала в лікарні, вистачало ненадовго. Про гнойовик прочитала в газеті. Купила його препарат на презентації.

Поїла сина грибом довго. Спочатку нічого не відбувалося, також пив. Але за півтора місяці помітила, що все частіше був удома. Як і випивав, то 2-3 рази на тиждень. І то стопку вип'є – і все. Я з радості і пироги, і голубці йому готувала. Далі ще краще. Сказав: «Мама, не тягне мене більше, не хочу». Поїхав дружину привіз, потім на роботу влаштувався. Але ми з невісткою також потихеньку поїли його грибом. За півроку став таким, як був. Хороший сім'янин, син. Я найщасливіша, що все у моїх діточок добре і онуки поруч.
 
62-річна Катерина Буцайлюк з Донецька поїла препаратом копрінуса доньку і зятя. Каже, чула про ці гриби ще в юності:

«Я тоді в селі жила. Одна бабуся, знахарка, відпоювала цим грибом. Пияків до неї з усіх сусідніх сіл привозили. З роками забула це, поки не зіткнулася з цією ж бідою. Ми вже з чоловіком від безвиході руки опускали. Навіть онуків від них забирали до себе, так вони пили. Як прочитала рекламу, відразу згадала про цей гриб. Дочка, бувало, прийде вранці після п'янки. Каже: «Мама, мені так погано, але похмеляться не хочу». І лягала у нас спати. Так поїла їх місяці три, поки не кинули обоє. Спочатку спостерігала, боялася, що зірвуться знову. Але він їм геть усю тягу відбив. Минуло близько півроку, як не п'ють. Все одно іноді потайки підливаю настій гриба їм у їжу».
 
60-річний Микола Петрій з Івано-Франківська рік не п'є. Доти 10 років разом із сином був на заробітках на півночі Росії. Там почав випивати. Щоб кинув, дружина таємно підмішувала йому в їжу гриб копрінус.

«Останні років п'ять щодня пили дуже багато пива, – каже його дружина Наталія Павлівна. – Дня не минало, щоб не квасили. Зараз таке пиво, що п'яніють як від горілки. Син на мої скандали відповідав: «Мам, ми – не алкоголіки, це ж пиво, ми ним гріємося». Я сполошилася: що буде далі? Розмови не допомагали… Стала по родичах дзвонити. Тітка вже в літах сказала розшукати гриб гнойовик. Ним раніше лікували алкоголіків».
Жінка знайшла на базарі людей, які торгували гнойовиками.

«Відварила, прокрутила у м'ясорубці з вареною картоплею або капустою, посипала зеленню і ставлю на стіл після випивки. Вийшло все не відразу. Навіть було таке, що думала: «Не допоможе…» Результату видно не було. Але за два з половиною місяці мої все рідше і рідше стали випивати. Навіть питала: «Що, без пива сьогодні?». Раз грішним ділом сама купила, аби перевірити. А вони мовчки крутили носом. Потім у Криму влітку відпочили і забули про спиртне взагалі».
 
Консультації з прийому препаратів дають спеціалісти Київського центру фунготерапії, биорегуляції й аюрведи
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм