Перевозка больных

Превентивна медицина: вийшов новий номер наукового журналу для сімейних лікарів

Превентивна медицина: вийшов новий номер наукового журналу для сімейних лікарівУ вільному доступі на сайті preventmed.com.ua з’явилась онлайн-версія чергового номеру журналу «Превентивна медицина. Теорія і практика». Видання для фахівців сімейної медицини, яке популяризує серед медпрацівників принципи і практики превентивної медицини, яке завжди містить відомості і аналіз новітніх наукових розробок щодо актуальних тем.

Зокрема, у свіжому номері можна ознайомитись із наступними статтями:
  • Сучасні підходи до індикації Bacillusanthracis у навколишньому середовищі;
  • Характеристика перебігу епідемічного процесу скарлатини у сучасних умовах;
  • Поширеність антитіл до SARS-CoV-2 у доепідемічний період COVID-19 серед уразливих груп населення в Україні;
  • Застосування азоксимера броміду в комплексній терапії Лайм-бореліозу.
На окрему увагу заслуговує редакційна стаття «Превентивна медицина — шлях до порятунку української нації». Автори науково доводять, що в нинішніх умовах катастрофічних втрат українського людського потенціалу, тільки розвиток превентивної медицини може загальмувати негативні тенденції скорочення тривалості життя українців. Якщо врахувати скорочення народжуваності – картина набуває апокаліптичних рис. «Смертність в Україні у 2021 р. склала 714 263 особи, із них тільки дві нозології: хвороби системи  кровообігу  (ішемічна  хвороба  серця та цереброваскулярні хвороби) — 426 487 випадів (59,7%) та онкологічні захворювання — 73 683 випадки (10,32%) забрали життя у 500 170 осіб (70%). Притому, будь хто з практикуючих лікарів вам скаже, що до цих тяжких наслідків був дуже довгий шлях, на якому летальні результати зазначених хвороб можна було б попередити. Шлях утворення тяжких хвороб — довгий (вимірюється іноді роками), і на різних його етапах можна було б десятки разів припинити розвиток цих захворювань, не допускаючи виникнення інсультів, інфарктів, тромбозів, злоякісних пухлин ІІІ–ІV стадій та інших нозологій» - підкреслюють автор и статті.

Журнал «Превентивна медицина. Теорія і практика» видається ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського НАМН України» і є науково-практичним фаховим медичним виданням. Його автори і упорядники – відомі українські вчені і практикуючі лікарі, - підкреслюють, що журнал створено як базу знань і платформу обміну досвідом для лікарів, які не тільки лікують наявні хвороби, а й піклуються про те, щоб попереджувати захворювання і їх хронізацію.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED