Перевозка больных

Чим замінити цукерки та тістечка до чаю

Чим замінити цукерки та тістечка до чаюБагато солодощів, які ми купуємо до чаю в магазинах, містять велику кількість цукру, трансжири, ароматизатори, барвники, емульгатори. Кожним з'їденим тістечком або цукеркою ми завдаємо шкоди своєму організму.

Під час чаювання ніяк не обійтися без закусок? Віддайте перевагу іншим, не менш смачним, але більш здоровим продуктам. Деякі з них можна приготувати самостійно.

Гіркий шоколад

Кальцій, фосфор, калій, магній, антиоксиданти та інші корисні елементи в натуральному шоколаді позитивно впливають на стан організму, настрій. Скибочка гіркого шоколаду покращує роботу мозку, робить людину щасливішою.

Важливо! Денна норма не повинна перевищувати третину плитки.

Сухофрукти

У куразі, фініках, родзинках і чорносливі містяться вітаміни, мінерали, антиоксиданти, корисна клітковина. Вони нормалізують роботу кишківника, покращують стан шкіри, корисні для судин, серця, мозку, зміцнюють імунітет.

Важливо! Не варто плутати корисні сухофрукти із цукатами, у складі яких не менше цукру, ніж у цукерках.

Мед

На відміну від рафінованого цукру та цукерок, натуральний солодкий продукт приносить користь. Його вживають для профілактики та лікування застудних захворювань, поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, серця.

Важливо! Мед не можна додавати в окріп. Температура води не повинна перевищувати 40 градусів. У деяких людей продукт спричиняє алергічні реакції.

Мармелад

За малої кількості калорій якісний десерт містить велику кількість корисних речовин. Серед них — пектин та інулін.

Важливо! Купуйте продукцію, у складі якої немає доданого цукру. Найкориснішим і найсмачнішим є мармелад, у якому присутнє фруктове або яблучне пюре.

Варення, джеми

Найкраще, якщо вони приготовані власними руками. Тоді ви завжди знатимете, що в них немає нічого, окрім ягід чи фруктів і цукру.

Натуральні цукерки

Цукерки, до складу яких входять горіхи, насіння, ягоди, фрукти, рослинне молоко, можна приготувати вдома або купити в спеціалізованих магазинах. Зовні та за смаком вони не відрізняються від звичайних.

Важливо! Козинаки та цукерки, які виробляються на основі глюкозного сиропу, до цієї категорії не входять.

Пастила, зефір

У їхній основі — фруктове або ягідне пюре, яєчні білки, загусники природного походження. Продукти без шоколаду, цукру, штучних складників можна замовити в маркеті МАУДАУ.

Горіхи

Кеш'ю, фісташки, волоські горіхи, мигдаль, арахіс — хороша альтернатива цукеркам, тістечкам, хоча солодкість у продукті практично не відчувається. Білок, незамінні жирні кислоти, фолієва кислота, вітаміни Е та групи В роблять їх корисними для організму. А для повноцінного перекусу достатньо з'їсти лише жменю горіхів.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED