Перевозка больных

Гелі хіт-ін/янь для лікування ран

Гелі хіт-ін/янь для лікування ранОдними з найпоширеніших травм під час катастроф та воєнних дій є опіки. 
Основним засобом для надання екстреної допомоги при опіках є протиопікові пов'язки тактичного застосування, які завдяки своєму складу (гідрогель) та властивостям нівелюють більшість тяжких наслідків даних травм.

Розроблені в пропонованій технології покриття для ран мають необхідні експлуатаційні властивості (запобігання крововтраті, зменшення або усунення больового синдрому), містять біологічно активні компоненти, які прискорюють репаративні процеси в рані, забезпечують біосумісність і високий рівень захисту від інфекційної ураженості при застосуванні в практиці. умовах для лікування інфікованих, вогнепальних, опікових, гнійних ран, пролежнів, трофічних виразок та інших ранових поверхонь.

Гелі хіт-ін/янь для лікування ранОсновними властивостями розроблених гідрогелевих композицій та покриттів, що формуються з них є:
  1. запобігання травматичній дії на рану;
  2. надійний захист ран від зовнішньої інфекції;
  3. створення на рані вологого середовища, оптимального для первинних лікувальних дій;
  4. екстрений початковий ефект:
  • знеболювання спостерігається в термін від 30 с до 10 хвилин,
  • зупинка капілярної кровотечі – у термін від 40 сек до 5 хвилин,
  • лізис некротичних мас на ранах гнійного та опікового ураження, у тому числі при ураженні особового складу бойовими отруйними речовинами – у строк від 5 до 10 хвилин;
  • початкова експозиція гелевих пов'язок на рані протягом 1 години до 1 доби.
Особливості цих гелевих покриттів полягають у регульованому ударному лікувальному впливі та захисті ран від крововтрати та інфекційного ураження.

Новизна продукту (у тому числі патентна) полягає у вживанні комбінованих антибактеріальних та віруліцидних препаратів у ретельно підібраному дозуванні.

Це поєднання практично повністю перекриває весь бактеріальний спектр ранових та хірургічних інфекцій.

Розроблені антимікробні гелеві ранові покриття мають такі переваги:
  • підвищена на 40-50% ефективність порівняно з відомими складами для лікування ран у польових умовах;
  • регульований (збільшений) час лікувальної дії (інтервал між перев'язками) – від 1 години до 3 діб, після чого вони мають замінюватись.
Також розроблені ранозахисні покриття з тривалістю застосування - від 3 до 5 діб для лікування інфікованих, вогнепальних, опікових, гнійних ран, пролежнів, трофічних виразок та інших раневих поверхонь для забезпечення репаративних процесів у рані.

Отримано чотири патенти України.

Публікації: Праці 15-16th Ukrainian-Polish Symposium on Theoretical and Experimental Studies of Interfacial Phenomena and their Technological Applications (Simultaneously з 2d NANOBIOMAT Conference "Nanostructured Biocompatible/Bioactive Materials")1,Lublin 2018
 
Гелі хіт-ін/янь для лікування ранРозроблені гелеві покриття раневих поверхонь можуть застосовуватися на всіх фазах обробки ран (фаза запалення, фаза регенерації (грануляції; проліферації), фаза дозрівання (епіталізації; ремоделювання рубця) стадіях, етапах).

 Виявлено, що дані гелеві покриття ефективніші за звичайну хірургічну обробку рани за рахунок прискореної активізації процесів загоєння.

Проведено випробування розроблених ранозахисних гелевих пов'язок для лікування гнійно-некротичних ран:
  • Через 4 місяці. після операції перелому культового суглоба, хвора 86 років, за час застосування розробленого гелевого складу протягом 1 міс. площа гнійних трофічних виразок 8х4 см, 5х4 см скоротилася в 2 рази, відзначено значне очищення рани від гнійно-некротичних мас, поява грануляції та початок епітелізації, раневі дірки заповнюються сполучною тканиною, утворився шкірний епітелій. Спочатку: Незважаючи на використання імпортних лікарських засобів, особливо зазначено, що після операції штифтової фіксації перелому протягом 4 міс. стан хворої погіршувався з розвитком гнійних ранових поверхонь
  • Хворий 67 років, видалені вени на нижніх кінцівках як наслідок розвитку тромбофлебітних поразок, колір синьо-чорний, виразки надкісткові,протягом 1 міс. відзначено одужання та загоєння виразок.
  • Дитина, 4,5 років, загострення дерматозу – яскраве почервоніння на ручках, ніжках, шийці та обличчі. Протягом тижня застосування гелевого складу дерматоз практично зник.
  • Інфекційний застудний гранулят на обличчі жінки 32 роки. За тиждень-повне одужання.
  • Рвано-різана рана на нозі, нагноєння. Протягом тижня застосування гелевого складу рана затягнулася і практично загоїлася без шва.
  • Хвора 57 років, перелом-травма плечового суглоба, 10 діб болю без сну. Через 30 хв. застосування гелевого складу больовий синдром пригнічений. Упродовж місяця хрящова тканина відновилася.
  • Хвора 48 років. Криваві виразки після зняття гіпсу. Імпортні лікарські засоби не допомогли. Застосування гелю протягом 5 діб призвело до лікування.
  • Опік рук співробітниці травматології поліклініки №4. Вилікування протягом 7 діб.
  • Хворий 56 років, побутовий опік, температура 3500, загоєння протягом 5 діб.
  • Хворий 37 років, опік ацетиленовим пальником, до 8000 короткочасно, загоєння протягом 15 днів.
  • Хворий 40 років, побутовий опік, 2500, загоєння протягом 5 діб.
  • Опік полум'ям ацетиленового пальника. Не побутовий. Пошкоджена тканина видалена.
Створені гелеві склади на основі нанокомпозитів з хітозаном за своїми властивостями не поступаються закордонним аналогам.

Продукція  що є предметом проекту:
  • Протиопікові полімерні гелеві пластини-штучна шкіра;
  • Ранозагоювальні гелі для хірургії та травматології в екстремальних умовах швидкої допомоги та служби порятунку.
Дослідні зразки гелевих пластин та гелевих композицій для лікування інфікованих, опікових, гнійних ран, пролежнів, трофічних виразок та інших раневих поверхонь.

Конопля М.М., konoplamm@ukr.net +380667046146

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED