Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні аптеки виходять на новий рівень завдяки діджиталізації

В Україні аптеки виходять на новий рівень завдяки діджиталізаціїУ вересні 2020 року відбулось те, чого так довго чекали не лише фармбренди, а й пересічні громадяни. Верховна Рада України 17 вересня дозволила рітейлерам організувати торгівлю лікарськими препаратами через інтернет. Таким чином, аптеки вийшли на новий рівень діджиталізації.

Що сприяло розв’язанню питання, яке вже багато років висіло в повітрі?

Ні для кого не секрет, що пандемія коронавірусу змусила весь світ передивитись стандарти, за якими ми жили багато років. В Україні можновладці не бачили передумов для створення онлайн-торгівлі ліками у всесвітній мережі. Лякало те, що медичні препарати є особливою групою товарів, яка потребує до себе й особливого ставлення. Кожна офлайн-аптека має не просто список умов, а цілі прописні стандарти, щодо приміщення та обладнання для зберігання ліків. За невідповідність контролюючі органи можуть не лишень виписати штраф, а й закрити торгівельну точку. Здатність інтернет-аптек виконувати ті самі умови зберігання, та ще й налагодити відповідну доставку, довгий час залишалась питанням, через яке неможна було легально купити ліки із доставкою до дому.

Навесні діяльність онлайн-аптек дозволили в якості експерименту, врахували всі результати, які він показав, та офіційно дозволили продаж ліків онлайн.

Чи вже безпечно зараз купувати ліки через інтернет?

За час карантину з’явилося безліч сайтів та усіляких груп у соцмережах, де можна купити ліки. Але спеціалісти радять робити вибір на користь перевірених часом рітейлерів, які мають розгалужену мережу аптек по всій країні. Таким чином ви зможете вберегти себе від неякісних препаратів, які зберігались в незрозумілих умовах. Купувати у відомих фармбрендів – безпечно.

Що таке діджиталізація аптек?

Багато хто з фармбрендів, як, наприклад «Аптека АНЦ», вже давно має власний сайт. Діджиталізація ж полягає саме в прилаштуванні сайту під умови онлайн-торгівлі.

Так, «Аптека АНЦ» пропонує своїм клієнтам замовлення ліків у три кліки:
  • Впишіть «АНЦ» в пошук браузеру на комп’ютері чи в телефоні та перейдіть на сайт;
  • Впишіть назву потрібних ліків в пошук на сайті;
  • Натисніть «замовити».
Здорово, коли просто, чи не так? Простіше навіть, чим замовити піцу! Саме це і є діджиталізацією фармбрендів.

В Україні аптеки виходять на новий рівень завдяки діджиталізації

Натиснули «замовити», і що далі?

Далі вам зателефонує оператор, який має освіту фармацевта. У цьому сенсі онлайн аптека нічим не відрізняється від офлайн-аптек. Коли робите замовлення ліків онлайн, оператори власної аптечної довідки «АНЦ» - «5900» дадуть відповіді на будь-які питання стосовно обраного вами медикаменту. Оператор також прийме ваші зауваження та побажання стосовно роботи працівників фармбренду.

У кожного клієнта, що звертається на сайт аптеки, є три шляхи:
  • Зробити попереднє замовлення та забрати його самостійно у будь-якій зручній саме йому точці офлайн-продажу;
  • Замовити доставку ліків «Укрпоштою»
  • Замовити швидку доставку в день замовлення IPOST
Доречі, «Укрпошта» - єдиний національний оператор доставки, що має сертифікований дозвіл на перевезення лікарських засобів.

Чому саме «Аптека АНЦ»?

Усі знають про акції, що проводяться в аптеках. Фармбренд «АНЦ» так само постійно проводить сезонні акції в аптеках, під час яких клієнти можуть купити сезонні препарати чи поповнити домашню аптечку. Часто за акційними цінами пропонують супутні товари для дітей та усієї родини. Здорово, коли просто можна купити все в одній точці! Так само як і в офлайні, акції в аптеках діють і в онлайні.

Окремо треба звернути увагу на програму лояльності «Лайк».

Якщо ви ще не зареєстровані в бонусній програмі, то зробити це можна трьома способами:
  • Повідомити номер мобільного на касі в аптеці;
  • Ввести його на сайті;
  • Встановити мобільний додаток «Лайк».
Умови програми прості та зрозумілі: один «лайк = одна гривня. Накопичуйте «лайки» та розраховуйтесь ними у будь-який момент в атпеках під брендами «Аптека АНЦ», «Аптека Копійка», «Аптека Шар@».
Тож діджиталізація з «Аптека АНЦ» - це і є піклування!

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED