Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Новий етап розвитку в’їзного медичного туризму в Україну

Новий етап розвитку в’їзного медичного туризму в УкраїнуУкраїна приймає гостей Global Healthcare Travel Forum 2020!

Дата проведення: 14.01.2020, 10:00

Місце проведення: Київська міська державна адміністрація.

Новий етап розвитку в’їзного медичного туризму в УкраїнуСпікери:
  1. Марина Радова, начальник Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
  2. Наталя Табака,  начальник Управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації;
  3. Віолетта Янишевська, президент Global Healthcare Travel Council, президент Української Асоціації Медичного Туризму;
  4. Emin Çakmak – Засновник та почесний президент Global Healthcare Travel Сouncil, президент Turkish Healthcare Travel Council;
  5. Ігор Торський, віце-президент Української Асоціації Медичного Туризму, генеральний Секретар Global Healthcare Travel Council.
Марина Радова, начальник Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації):
Сотні країн світу розвивають медичний туризм задля збільшення надходжень до бюджету, адже медичні туристи — найбільш дохідний та платоспроможний клієнт. На сьогодні і Україна приділяє велику увагу розвитку медичного туризму, як з боку держави, так і з боку органів місцевого самоврядування.

Тому, задля розвитку та промоції медичного туризму, вже 22-26 квітня 2020 року Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Управління Туризму та Курортів Львівської Обласної Державної Адміністрації у колаборації з Українською Асоціацією Медичного Туризму та за підтримки офісу Президента  проведе Global Healthcare Travel Forum одразу у трьох місцях - у Києві, Львові та Трускавці.

Global Healthcare Travel Forum – це глобальний форум медичного та оздоровчого туризму, який щороку збирає провідних провайдерів медичного та оздоровчого туризму, представників профільних асоціацій  з 56 країн – членів Global Healthcare Travel Council, провідних експертів з багатьох країн, які будуть давати корисні поради щодо розвитку цієї галузі, сучасних трендах, маркетингу, дієвих інструментів для промоції на потенціальних для України ринках.

Новий етап розвитку в’їзного медичного туризму в УкраїнуУ наших планах – показати іноземцям можливості медичного туризму не тільки Києва, а й Київської області у рамках Київської агломерації. Київські клініки мають сучасне обладнання, висококваліфікованих лікарів, використовують європейські протоколи лікування, надають сервіс високої якості та організовують якісний супровід іноземних пацієнтів.

Завдяки відносно невисокій вартості лікування та достатньому рівню розвитку медицини у окремих галузях, столиця України та Київська агломерація може стати одним з помітних гравців на світовому ринку медичного туризму. Тільки системна промоція дозволить нашим клінікам розвинути свій бренд серед тисяч інших медичних закладів, які присутні на міжнародній арені і змагаються за вибір іноземних пацієнтів.
Київ має багатий історико-культурний потенціал, вигідне географічне положення в центрі Європи та існуючий багаторічний досвід і напрацювання у сфері рекреації та лікування.

Іноземні пацієнти приїжджають до Києва задля лікування офтальмологічних захворювань, реабілітації, пластичної хірургії та естетичної медицини, репродукції, стоматології, клітинної терапії, кардіохірургії.

Що ж до географії в’їзного медичного туризму іноземні пацієнти приїжджають до нас з Ізраїлю, Іспанії, Італії, багатьох східних країн, зокрема з Бахрейну, Саудівської Аравії, Іраку, ОАЕ, Кувейту, з Середньої Азії та Кавказу, таких як Казахстан, Узбекистан, Грузія, Азербайджан та інших.

Запрошуємо долучатися до  цього надзвичайно важливого заходу – Global Healthcare Travel Forum 2020.

Наталя Табака  - начальник управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації  зазначила «6-9 серпня ми разом з Українською Асоціацією Медичного Туризму провели потужний Перший
Регіональний Форум Медичного Туризму у Львові, в рамках форуму ми провели інфо-тур для 30 провайдерів медичного туризму з арабських країн, Середньої Азії та Кавказу провідними клініками, медичними та реабілітаційними центрами Львівщини. Такі форуми та інфо-тури є надзвичайно важливі для розвитку туристичної галузі. Ми впевнені, що і Global Healthcare Travel Forum 2020 проведемо на високому рівні та посилимо промоцію рекреаційного і медичного потенціалу Львівського регіону у світі». У Львові ми плануємо провести Глобальний Форум Медичного Туризму – Global Healthcare Travel Forum, інфо-тури провідними клініками Львівщини, В2В – бізнес зустрічі між іноземними провайдерами медичного туризму та оздоровчими центрами Львівщини, а також знайомство іноземних гостей з відомими туристичними місцями Львівського регіону.

Львівщина традиційно є областю, де перспективи туристично-рекреаційної індустрії були і залишаються одними з найкращих в Україні: це і природно-ресурси, понад 200 лікувальних джерел мінеральних вод семи типів, лікувальні грязі та озокерит. На Львівщині розвиток медичного та оздоровчого туризму відбувається за наступними напрямами: санаторно-курортне лікування,  репродуктивна медицина, стоматологія, відновне лікування, хірургія вен, косметологія, естетична медицина.

Статистичні дані Львівського кластеру медичного туризму щодо кількості медичних туристів (співвідношення іноземних пацієнтів та пацієнтів з інших міст України до пацієнтів з Львівщини  в розрізі напрямів) у клініках Львівщини:
  • репродуктивна медицина - 56 %
  • стоматологія - 32 %
  • косметологія - 38 %
  • судинна хірургія - 15 %
  • реабілітація (метод Козявкіна) - 90 %.
Львівщина має багатий історико-культурний потенціал, вигідне географічне положення в центрі Європи та існуючий багаторічний досвід і напрацювання у сфері рекреації. Все це є достатньо вагомою передумовою пріоритетного розвитку системи санаторно-курортного лікування, туризму та відпочинку, орієнтованої як на внутрішнього споживача, так і на обслуговування іноземців.  22-25 квітня Львівщина гостинно буде приймати іноземних та українських лідерів медичного та оздоровчого туризму – учасників Global Healthcare Travel Forum 2020. Цей форум пройде під патронатом Офісу Президента України за результатами наради з питань медичного туризму під головуванням Президента України Володимира Зеленського у м. Трускавець у серпні 2019 року. Запрошуємо долучатися до  цього надзвичайно важливого заходу для України та Львівщини зокрема – Global Healthcare Travel Forum 2020.

Emin Çakmak – Засновник та почесний Президент Global Healthcare Travel Сouncil, Президент Turkish Healthcare Travel Council:

Новий етап розвитку в’їзного медичного туризму в УкраїнуGlobal Healthcare Travel Council була заснована в 2013 році, в Монако, Монте-Карло, де представники 16 країн, серед яких була і Україна, підписали Меморандум про створення. На цей момент в GHTC входять профільні асоціації з 56 країн. Глобальна Асоціація Медичного Туризму розвиває медичний туризму у світі, зокрема міжнародну співпрацію між представниками B2G, B2B; розвиває 8 основних сегментів ринку оздоровчих послуг у світі: медичний туризм, SPA&Wellness туризм, спортивний туризм та стоматологічний туризм, кулінарний туризм та туризм для людей з обмеженими можливостями та туризм, пов’язаний з Wellness нерухомістю.

Щороку кількість глобальних подорожей, пов’язаних зі збереженням здоров’я, зростають на 25-30%, а об’єм ринку досягнув $850 млрд.  у 2019 році.

Кожний рік нова країна очолює GHTC та проводить Global Healthcare Travel Forum та Global Healthcare Travel Assambly. В квітні 2019 році головуючою країною в GHTC стала Україна. Це - унікальний шанс для України заявити про себе, як про одну з провідних країн медичного та оздоровчого туризму у світі. 22-26 квітня 2020 року в Україні буде проходити Global Healthcare Travel Forum, який відбудеться одразу в двох регіонах: на Львівщині та у столиці України - місті Києві. Тому запрошуємо стати спонсорами та учасниками цього найбільшого медичного та оздоровчого  форуму в Україні.

Віолетта Янишевська, президент Global Healthcare Travel Council, президент Української Асоціації Медичного Туризму:

В Україні сфера медичного туризму системно розвивається понад 7 років. В 2013 року було створено Українську Асоціацію медичного туризму (УАМТ), до якої сьогодні входять понад 100 організацій, які працюють в сфері медичного туризму з України та 15 інших країн. За роки системної промоції разом з членами УАМТ медичного потенціалу України на закордонних ринках ми щороку суттєво збільшуємо кількість іноземних пацієнтів, яки приїжджають в Україну для лікування та оздоровлення. Ми пишаємося досягненнями українських клінік та оздоровчих центрів, які рік за роком удосконалюють свою медичну базу, сервіс та кваліфікацію лікарів, що підвищує їх імідж на міжнародній арені.

«За роки діяльності УАМТ стала найбільш активною та авторитетною асоціацією медичного туризму серед країн Центральної та Східної Європи та завдяки цьому в 2019 році очолила Всесвітню асоціацію медичного туризму – Global Healthcare Travel Council, в яку входять профільні асоціації з 56 країн світу. Такий успіх Української Асоціації Медичного Туризму дає унікальну можливість стрімкого зростання в’їзного медичного туризму в нашу країну і ми це відчуваємо. Завдання УАМТ об’єднати зусилля лідерів галузей медицини та туризму з представниками виконавчої та законодавчої гілок влади України для активної промоції України на зовнішніх ринках та вирішення проблем, які заважають розвитку медичного туризму та збільшити потік іноземних пацієнтів та туристів, які обирають Україну для оздоровлення та лікування».

Ігор Торський, віце-президент Української Асоціації Медичного Туризму, генеральний Секретар Global Healthcare Travel Council:

Новий етап розвитку в’їзного медичного туризму в УкраїнуЧимало українських медичних закладів вже сьогодні мають технології та інновації, які зможуть привабити іноземців вибрати лікування саме в нашій країні. Медичні туристи більш сплатоспроможні, ніж звичайні туристи, тому усі розвинуті країни вважають галузь медичного туризму пріоритетною для економіки своїх держав. Медичні туристи в 2018 році в Україні витрачали в середньому 2500$ за одну подорож, але в 2019 році ця сума збільшилася і склала біля 2800$ за поїздку. По даним Української Асоціації Медичного Туризму у 2018 році з метою лікування в Україну приїхало біля 60 тисяч іноземців, тоді як у 2019 році Україна прийняла вже біля 65000 медичних пацієнтів, що по приблизним оцінкам принесло нашої державі біля 182 млн $. Іноземних туристів, які приїжджають в українські санаторії та SPA@Wellness з метою оздоровлення приблизно вдвічі більше. Іноземні пацієнти приїжджають в Україну для лікування офтальмологічних захворювань, реабілітації, пластичної хірургії та естетичної медицини, репродукції, стоматології, клітинної терапії, кардіохірургії.        

Що ж до географії в’їзного медичного туризму іноземні пацієнти приїжджають до нас з Ізраїлю, Іспанії, Італії, багатьох східних країн, зокрема з Бахрейну, Саудівської Аравії, Іраку, ОАЕ, Кувейту, з Середньої Азії та Кавказу, таких як Казахстан, Узбекистан, Грузія, Азербайджан та інших.

Україна, завдяки відносно невисокій вартості лікування та достатньому рівню розвитку медицини у окремих галузях, може стати одним з помітних гравців на світовому ринку медичного туризму.  

Хочу закцентувати Вашу увагу на інфо-турах, як  складової Глобального Форуму, які ми будемо організовувати впровідні клініки, оздоровчі, реабілітаційні, SPA&Wellness центри Києва та Львівської області. Проведення таких інфо-турів допоможе українським медичним закладам познайомити іноземних провайдерів зі своїми досягненнями в медичній та рекреаційній сфері та більш фокусно почати працювати з потенційними ринками та суттєво збільшити кількість пацієнтів з різних країн. Тільки системна промоція дозволить українським клінікам розвинути свій бренд серед тисяч інших медичних закладів, які присутні на міжнародній арені і змагаються за вибір іноземних пацієнтів. Участь у Global Healthcare Travel Forum посилить визнання бренду як української медицини в цілому, так і окремих медичних закладів на міжнародній арені.

Новий етап розвитку в’їзного медичного туризму в УкраїнуМарина Радова, начальник Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації):

Вважаємо, що проведення таких міжнародних форумів та інфо-турів є надзвичайно важливими для розвитку туристичної галузі, зокрема задля підвищення інтересу до м. Києва з боку іноземців та для розвитку медичногота оздоровчоготуризму. Впевнені, що Global Healthcare Travel Forum 2020 проведемо на надзвичайно потужному рівні та посилимо промоцію туристичного, рекреаційного та медичного потенціалу Києва у світі!

А за підсумками Global Healthcare Travel Forum ми очікуємо:
  1. збільшення іноземних пацієнтів та туристів, які обирають лікування та оздоровлення в Україні зокрема в Києві та Львівщині, приблизно на 10-15 %.
  2. А отримані знання та почуті корисні поради від провідних міжнародних експертів медичного та оздоровчого туризму під час Глобального Форуму допоможутьукраїнським медичним центрам, туристичним компаніям та провайдерам медичного та оздоровчого туризму більш якісно та системно промотувати свої послуги за кордоном.
Запрошуємо долучитись до цього надзвичайно важливого для України, зокрема для Києва заходу, який пройде під гаслом «Global Healthcare for all»!
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED