Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Петро Порошенко: «Медична реформа – складова питання національної безпеки»

Петро Порошенко: «Медична реформа – складова питання національної безпеки»Президент України Петро Порошенко взяв участь у Нараді з питань розвитку сільської медицини, яка проходила 11 вересня 2017 року у Національному медичному університеті імені Богомольця в Києві. У своєму виступі він велику увагу приділив питанню реформування медичної галузі країни, зокрема акцент було зроблено на важливості доступу мешканців сільської місцевості до якісних медичних послуг.

“Медична реформа – це складова питання національної безпеки держави”, Петро Порошенко: «Медична реформа – складова питання національної безпеки»– зазначив пан Порошенко. Він підкреслив, що зараз в Україні діє неефективна радянська система охорони здоров’я, яку треба якнайшвидше реформувати. Ключові законопроекти, які повинна погодити Верховна Рада, вже підтримала Національна рада реформ, вони пройшли процедуру детального обговорення і правок. Петро Порошенко закликав депутатів не затягувати розгляд під час поточної сесії вказаних законопроектів, щоб медична реформа могла стартувати вже з початку 2018 року.

Велику увагу Голова держави приділив питанню сільської медицини, адже значна частка наших співгромадян мешкає саме в сільській місцевості. І вони повинні мати такі ж права на доступ до якісних медичних послуг, як і жителі міст. Планується проведення робіт із впровадження телемедицини в селах шляхом використання сучасних технологій.

Реформування медицини у сільській місцевості стане невід’ємною складовою реформування всієї галузі. Передбачається залучення додаткових бюджетних коштів для створення конкурентних умов життя і праці для лікарів, які будуть працювати у селах. Мова йде про закупівлю нового обладнання, забезпечення лікарів житлом, службовим транспортом, підвищення їм заробітної плати.

У МОЗ заявляють, що за їхніми даними 72% українців підтримують медичну реформу. Це шанс нарешті почати ефективно використовувати бюджетні кошти, створити поняття “медична послуга”, платити за лікування, а не за перебування у лікарні.

Наразі медицина в Україні взагалі та в сільській місцевості зокрема потребує якісного реформування. Та чи будуть вчинені реальні дії на цьому шляху, чи все залишиться на рівні виголошення лозунгів, покаже час.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED