Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Обладнання для стентування коронарних судин почали розвозити регіонами країни

Обладнання для стентування коронарних судин почали розвозити регіонами країни31 серпня 2017 року у ДП “Укрмедпостач” відбувся прес-захід, на якому було оголошено про початок поставки необхідного обладнання для здійснення процедури стентування коронарних судин регіонами України. У МОЗ заявили, що вже почали розвозити стенти, які були закуплені за бюджетні кошти 2016 року. Вони є необхідними для лікування такого гострого кардіологічного стану, як інфаркт міокарда. До медичних закладів це обладнання направляється безкоштовно, за рахунок держави. Дані стенти були закуплені за посередництва міжнародної організації Crown Agents.

Співзасновник АсоціаціїОбладнання для стентування коронарних судин почали розвозити регіонами країни інтервенційних кардіологів України Максим Соколов розповів про урядову програму зі створення 13 реперфузійних центрів по всій країні, де допомога надаватиметься безкоштовно, цілодобово, без вихідних. Для цього у МОЗ розробили спеціальні накази для впровадження нової моделі функціонування кардіологічної допомоги в нашій державі.

Заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський зазначив: “Наше завдання – забезпечити лікарям адекватні умови праці та надати їм юридичний захист і підтримку. МОЗ запроваджує принципово новий порядок розподілу стентів та витратних матеріалів”.

Обладнання для стентування коронарних судин почали розвозити регіонами країниЗа кошти держбюджету 2016 року усього було закуплено 63617 одиниць необхідних для стентування медичних виробів. Вперше за всю історію свого існування Україна майже повністю задовольнила річну потребу у стентах. Перша партія придбаного обладнання налічує 4657 одиниць, які уже почали розвозити регіонами.

Представник міжнародної організації Crown Agents Тетяна Коротченко запевнила, що головне для її компанії – якість виробів, які закуповуються за її посередництва. “Зробити найкращий вибір для українських пацієнтів нам допомагає тісна співпраця з МОЗ. Спільними зусиллями ми робимо реальною доступність найкращого та найсучаснішого лікування кожному українцю”.

У МОЗ наголошують, що завданням громадськості та ЗМІ є контроль того, щоб процедури невідкладного тестування проводилися дійсно безкоштовно. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED