Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які нові напрями розвитку медсестринства в Україні? Деталі обговорень

Які нові напрями розвитку медсестринства в Україні? Деталі обговореньТриває робота над рамковим документом, який – після низки обговорень і затвердження – визначатиме стратегічні напрями розвитку медсестринства в Україні. 

Упродовж попередніх двох тижнів Міністерство охорони здоров’я за підтримки міжнародних партнерів провело цикл сесій-дискусій щодо документа із професійною спільнотою. Зокрема, вже відбулося чотири такі зустрічі із представниками різних груп професій: медичними сестрами та братами, представниками закладів первинної медичної допомоги та спеціалізованої медичної допомоги, медичними освітянами.
 
З учасниками обговорили кожен із чотирьох блоків документа: «Освіта», «Людські ресурси та робоче середовище», «Розвиток лідерства в медсестринстві» та «Посилення ролі медичних сестер в наданні послуг». 

Загалом представники професійних спільнот позитивно сприйняли наміри щодо розвитку цих стратегічних напрямів. Вони розуміють необхідність глибинних змін у підготовці медичних сестер і братів, і готові спільно працювати над такими змінами. Адже сучасна медична система вимагає посилення ролі таких фахівців у наданні допомоги пацієнтам. Тож країна має докорінно змінити підходи, щоби готувати достатню кількість медсестер, які володітимуть актуальними знаннями й навичками, відповідатимуть сучасним вимогам системи охорони здоровʼя.

МОЗ подякувало усім учасникам за плідні дискусії. Отримані знання та практичний досвід важливі для удосконалення презентованого проєкту стратегічних напрямів розвитку медсестринства, який стане робочим документом, планом для розвитку медсестринської галузі в нашій країні.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED