Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як часто пацієнтам з діабетом слід змінювати тип інсуліну?

Як часто пацієнтам з діабетом слід змінювати тип інсуліну?За програмою реімбурсації “Доступні ліки” пацієнти з діабетом можуть отримувати препарати інсуліну безоплатно або з невеликою доплатою. 
 
У програму входять інсуліни та аналоги для ін’єкцій швидкої, середньої тривалості дії та тривалої дії, а також комбінації інсулінів середньої й тривалої дії з інсулінами швидкої дії. Ці препарати є як у формі флаконів, так і в формі картриджів та шприц-ручок та покриваються програмою реімбурсації. 
 
Призначає відповідний вид і форму препарату інсуліну лікар-ендокринолог. Віднесення пацієнтів до певної категорії здійснюється лікарем-ендокринологом не рідше, ніж раз на шість місяців (для вагітних жінок — один раз на три місяці). Після внесення призначення в план лікування, лікар випише електронний рецепт, що дозволить придбати інсулін безоплатно або за 15% від його вартості в аптеці, яка відпускає ліки за програмою реімбурсації, залежно від категорії пацієнта.
 
Після створення плану лікування ендокринологом пацієнт може отримувати е-рецепт на інсулін у свого сімейного лікаря. Однак сімейний лікар не може змінити призначення ендокринолога. 
 
Тому людям з діабетом рекомендується періодично звертатися на консультацію до лікаря-ендокринолога для контролю діабету та корегування лікування. Якщо лікар бачить необхідність змінити вид і форму препарату інсуліну, то він вносить відповідні зміни в план лікування та виписує новий рецепт.
 
Через три та шість місяців після зміни препарату пацієнту рекомендовано здати аналіз на рівень глікозильованого гемоглобіну в крові. Якщо результат буде нижче за 7,5%, це означатиме, що пацієнт досягнув стану компенсації.
 
У такому випадку, лікуючий ендокринолог, після чергового візиту пацієнта, змінить його категорію в плані лікування, що дозволить отримувати інсулін за програмою реімбурсації.
 
Докладніше про те, як працює програма реімбурсації можна прочитати у Гіді по програмі “Доступні ліки” для пацієнта за посиланням.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED