Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: чи доступне вільне відвідування свого родича в реанімації?

МОЗ: чи доступне вільне відвідування свого родича в реанімації?Багато хто досі не знає, що реанімації є відкритими. Тобто пацієнта в реанімації також можна відвідувати та залишатися поруч тривалий час. 
 
Реанімації є відкритими для родичів чи знайомих пацієнтів. Вільний доступ затверджено наказом МОЗ ще у 2016 році.
 
Також у вимогах до багатьох медичних пакетів, за якими НСЗУ Національна служба здоров'я України укладає договори з медичними закладами, прописано окремим пунктом забезпечення права пацієнтів, які перебувають на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії, на допуск до них відвідувачів 24/7 в будь-який день тижня згідно з правилами, визначеними чинними нормативно-правовими актами.
 
Один відвідувач може бути біля пацієнта без обмежень по часу. Одночасно біля пацієнта може бути не більше двох людей.
 
Відвідувачем може бути будь-яка особа незалежно від родинних стосунків. Але ті, хто не є батьками пацієнта-дитини, мають право на допуск до реанімації лише за умови наявності усної згоди одного з батьків пацієнта-дитини або законних представників.
 
Звісно, вільний доступ до реанімації передбачає дотримання певних правил. 
Наприклад:
  1. Потрібно дослухатися до інструкцій, порад та прохань медичного персоналу. Наприклад, медичні працівники можуть попросити тимчасово залишити палату, якщо виникне необхідність проведення у палаті невідкладних дій медичного характеру. Така вимога медичного працівника є обов’язковою до виконання.
  2. Не можна відвідувати реанімацію у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, маючи інфекційне захворювання. Або якщо нещодавно мали контакт з носієм інфекційного захворювання.
  3. Потрібно ставитися з повагою до приватності та спокою пацієнта, зокрема інших пацієнтів, які знаходяться у палаті ВІТ.
  4. Категорично заборонено чіпати апаратуру ВІТ та будь-яким іншим чином перешкоджати процесу лікування.
Детальніше про права та обов’язки відвідувачів, а також дії, якщо їх не пускають до реанімації можна прочитати тут, у Наказі МОЗ №592 https://bit.ly/3TLEDn7

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED