Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: українські лікарні забезпечені коштами для виплат заробітної плати медикам

МОЗ: українські лікарні забезпечені коштами для виплат заробітної плати медикамЗа словами міністра охорони здоров'я, сьогодні кожен медичний працівник, який виконує свої обов’язки, має отримувати гідну заробітну плату.
Своєю чергою, МОЗ ще на початку війни створило механізм, аби медичні заклади щомісяця гарантовано були забезпечені коштами, необхідними для виплат заробітної плати працівникам. Зокрема, це стосується й медзакладів, які розташовані на тимчасово окупованих територіях. Лікарням, з якими встановлено належний зв'язок – перераховуються кошти. Про це Віктор Ляшко заявив під час селекторної наради з керівниками структурних підрозділів охорони здоров’я обласних військових  адміністрацій. 
 
«Українські медики, які працюють на українській території, навіть тимчасово окупованій, будуть отримувати українську заробітну плату – це наша принципова позиція, якої мають дотримуватися в кожному регіоні.  Наразі ми детально контролюємо виплату заробітних плат як на підконтрольних Україні територіях, так і на тимчасово окупованих. Ситуація, коли медичний заклад має на рахунку кошти, а лікарі не забезпечені заробітними платами – неприпустима», – зазначив очільник МОЗ. 
 
Також за результатами селектора керівникам департаментів охорони здоров'я дано доручення удосконалити комунікацію щодо наявності в медзакладах лікарських засобів закуплених та поставлених за кошти державного бюджету. Адже пацієнти в першу чергу повинні мати доступ до безплатних ліків. 
 
А також точки видачі препаратів для амбулаторного лікування, які поставлені централізовано міністерством охорони здоров'я як гуманітарна допомога.  Для цих цілей міністерством було своєчасно розроблено відповідний алгоритм, наразі на місцях треба забезпечити його виконання.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED