Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: забезпечення медиків гідною заробітною платою

МОЗ: забезпечення медиків гідною заробітною платоюМОЗ відзначає, що медики, які  сьогодні під кулями та вибухами героїчно рятують життя українців, забезпечені гідною заробітною платою на рівні не менше 20 000 гривень для лікарів та 13 500 для медичних сестер. Про це заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко повідомив під час зустрічі з директором Європейського регіонального бюро ВООЗ Гансом Клюге.

Через війну МОЗ тимчасово змінив підхід до фінансування закладів охорони здоров'я за Програмою медичних гарантій. Нині кожен медзаклад щомісяця отримує від НСЗУ 1/12 від суми річного контрактування. Такий підхід дозволяє забезпечити медичні заклади необхідним фінансуванням та зберегти кадровий потенціал.
 
«Під час війни не може бути жодного компромісу у забезпеченні медиків гідною зарплатою. Тому ми надали додатковий бюджет закладам охорони здоров'я, аби вони могли щомісяця виплачувати лікарям та медсестрам підвищену заробітну плату. Окрім того, наразі ми докладаємо максимум зусиль аби наші медики в кожному регіоні України були забезпечені усіма ліками та витратними матеріалами, які необхідні для порятунку життя та здоров'я українців», — зазначив Олексій Яременко.
 
За його словами, з початку повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, Міністерство охорони здоров'я скоординувало понад 5 тис. тонн гуманітарної допомоги на загальну суму понад 6,5 млрд гривень. Наразі ліки, медичні вироби та обладнання, яке надійшло від українських та міжнародних партнерів, доставлено в заклади охорони здоров'я відповідно до їхніх потреб. 
Окрім того, МОЗ спільно з партнерами напрацьовує план відновлення медичної інфраструктури, яка була зруйнована окупантами. Нова мережа закладів охорони здоров'я формуватиметься з урахуванням кращих європейських практик відповідно до принципу госпітальних округів.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED