Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: оновлення протоколів з проведення кесаревого розтину

МОЗ: оновлення протоколів з проведення кесаревого розтинуКлінічний протокол відтепер містить деталізовані показання та протипоказання до операції кесаревого розтину, перелік ризиків для матері й дитини та передбачає осучаснені методи профілактики ускладнень.
 
Оновлений клінічний протокол «Кесарів розтин» розроблений на доказах та за рекомендаціями Клінічної настанови NICE guideline Caesarean birth (NG 192) в редакції від 31 березня 2021 року — документа з ефективними світовими практиками. 
 
 «Питання застосування кесаревого розтину в сучасному акушерстві є надзвичайно актуальним. Воно пов’язане передусім із високим ризиком ускладнень. Відтак оновлення протоколу допоможе забезпечити пацієнтам якість, ефективність та рівні можливості доступу до акушерської допомоги», — відзначає МОЗ. 
 
До переваг нового документа відносять:
  • оновлені та деталізовані показання та протипоказання до операції кесаревого розтину, що виключає необґрунтовані призначення такого втручання;
  • уперше наведені ризики цієї операції для матері й дитини, що допоможе сповна інформувати пацієнтів про її можливі наслідки;
  • осучаснені методи профілактики ускладнень оперативного втручання.
Клінічний протокол призначений для керівників закладів охорони здоров’я та їхніх заступників; фізичних осіб-підприємців, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та надають медичну допомогу відповідного виду; лікарів — акушерів-гінекологів, загальної практики — сімейної медицини, анестезіологів, неонатологів; медичних сестер, акушерок; студентів медичних вищих навчальних закладів, лікарів-інтернів; організаторів охорони здоров’я.
 
Детальніше ознайомитися з документами можливо на сайті МОЗ.
 
Нагадаємо, раніше МОЗ затвердило уніфіковані протоколи з лікування астми у дітей та ішемічної хвороби серця.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED