Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: пояснення різниці між сертифікатами вакцинації

МОЗ: пояснення різниці між сертифікатами вакцинації В Україні діятимуть і зелений, і жовтий сертифікати, які свідчитимуть про вакцинацію проти COVID-19. У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, що обидва сертифікати будуть виключно для внутрішнього використання.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін зауважив, що зелений сертифікат видаватимуть громадянам, які отримали дві дози COVID-вакцини. Натомість жовтий сертифікат – свідчитиме про отримання першої дози вакцини.
 
Відмітимо, що обидва сертифікати будуть використовувати для оптимізації в середині країни.
 
“Термін дії жовтого сертифіката – час між щепленнями”, – уточнив Кузін.
 
Він також зазначив, що термін дії – це головна різниця між зеленим і жовтим сертифікатами, по суті, вони будуть давати однакові привілеї вакцинованих, наприклад, на відвідування спортзалів і ресторанів.
 
Таким чином, і внутрішній, і міжнародний сертифікат буде видаватися терміном дії на 1 рік з моменту завершення курсу щеплення.
 
Для однієї дози – це рік плюс 14 днів після завершення вакцинації однією дозою. Для дводозних вакцин – це плюс рік від другої дози.
 
За словами Ігоря Кузіна, наразі у МОЗ напрацьовують проєкт постанови Кабінету міністрів.
 
“Сподіваюся, що на цьому чи на початку наступного тижня він уже буде прийнятий – ми хочемо дозволити більш полегшені норми роботи бізнесу і відвідування закладів тим людям, які отримали повний курс щеплення і мають цей внутрішній сертифікат”, – зауважив Кузін.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED