Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Вакцинальні бригади на базі стаціонарних медичних закладів: подробиці

Вакцинальні бригади на базі стаціонарних медичних закладів: подробиці Вакцинальні бригади проти COVID-19 на базі стаціонарних медичних закладів почнуть діяти в Києві. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації (КМДА) Валентина Гінзбург. 

"У нас почнуть роботу на цьому тижні бригади, які створені вже на базах стаціонарних медичних закладів, там, де є можливість такої організації. Це буде велика допомога", - сказала вона в середу в ході онлайн-дискусії "Чому українці не хочуть вакцинуватися".
 
Гінзбург зазначила, що в столиці вакцинальна кампанія від COVID-19 почалася тільки після того, як міська влада отримала підтверджену інформацію про терміни й обсяги постачань вакцин. 
 
 "Ми це зробили спеціально, тому що починати вакцинальну кампанію, не маючи уявлення про терміни й кількості постачі, це було дуже нерозумно", - сказала вона. 
 
При цьому Гінзбург наголосила на необхідності нагадувати громадянам, що свідоцтво про вакцинацію не можна отримати в вакцинальному центрі. 
 
"Свідоцтво про вакцинацію видається у лікаря, воно затверджується як печаткою лікаря, так і печаткою медустанови. Видати таке свідоцтво в вакцинальних центрах неможливо", - сказала вона. 
 
Також Гінзбург підкреслила, що громадянам потрібно нагадувати про необхідність мати декларацію з сімейним лікарем. 
 
"Реформи проводилися для того, щоб люди отримали свого сімейного лікаря й уклали декларації. Тому не можна йти шляхом, що ми будемо вакцинувати, але люди будуть продовжувати залишатися без сімейного лікаря. Так не повинно бути", - сказала вона.
 
Крім того, Гінзбург наголосила на необхідності нагадувати громадянам про те, що вакцинальні центри працюють тільки з вакциною Coronavac, оскільки "люди приходять на ревакцинацію на інші вакцини, а потім скаржаться". 
 
Вона також висловила стурбованість, що буде провалена вакцинація Coronavac колективам, які написали в кол-центр заявки на вакцинацію дозволити вакцинацію Pfizer. 
"Люди займуть позицію, що вони написали колективне звернення і чекатимуть Pfizer і будуть відмовлятися від Coronavac. При формуванні національного плану вакцинації була відпрацьована дорожня карта, були зважені категорії, потрібно дотримуватися цього плану ", - сказала вона. 
 
При цьому експерт підкреслила, що нині в Києві достатня кількість вакцин на другу дозу.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED