Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медпрацівники провели акцію біля МОЗ: деталі

Медпрацівники провели акцію біля МОЗ: деталі Сьогодні біля МОЗ близько 20 медпрацівників, переважно медичних сестер - членів громадської організації «Рух БудьякНіна», прийшли до чиновників МОЗ нагадати їм про невиконані обіцянки.

Слід зазначити, що основна вимога учасників акції - підвищення зарплат медсестрам хоча б до рівня мінімальної зарплати, встановленої в Україні. За словами учасників акції, попри те, що мінімальна зарплата зараз становить 6 тис. грн, медсестри отримують по 4,5 тис. грн.
 
Вони також скаржаться, що виплати, які мають отримувати медики, котрі захворіли на COVID-19, отримують лише одиниці, більшості ж відмовляють у виплаті коштів, мотивуючи це тим, що нібито медики заразилися коронавірусом не на роботі.
 
Крім того, учасники акції скаржаться на «ручне» управління бюджетами лікарень з боку керівництва: коли керівний склад медзакладу призначає собі зарплату у 150 тис. грн, а лікарям і медсестрам кажуть, що грошей на підвищення їм зарплат бракує.
 
Неочікуваністю для учасників акції був вихід до них міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, якому вони розповіли про свої проблеми. Він переконував медиків, що про більшість із цих проблем чує вперше. Зокрема, щодо низьких зарплат медсестер, а також про те, що спеціальні комісії відмовляються визнавати коронавірусну хворобу медиків професійним захворюванням, і, як наслідок, медики не отримують страхові виплати, або змушені добиватися їх отримання через суди.
 
Учасники акції заявили міністру, що для припинення відтоку кадрів з державних чи комунальних медзакладів необхідно, щоб санітарки отримували щонайменше по 11 тис. грн зарплати, медсестри - по 15 тис. грн, а лікарі – по 22 тис. грн.
 
Ляшко не дав учасникам акції жодних конкретних обіцянок щодо підвищення зарплат, проте загалом пообіцяв розв'язати всі проблеми медиків і порадив їм завтра послухати президента України, який має сказати щось про медичну реформу.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED