Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

До України прибули важливі лікарські засоби та медичні вироби: деталі

До України прибули важливі лікарські засоби та медичні вироби: деталі До України прибули важливі лікарські засоби та медичні вироби. 
Детальну інформацію про це надала заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.
 
Зокрема, МОЗ забезпечив постачання на суму 74 млн грн лікарського засобу «Глатимер»(глатирамеру ацетат), який необхідний для лікування пацієнтів із прогресуючими формами розсіяного склерозу. За офіційними даними, в Україні зареєстровано понад 20 тисяч хворих з цією патологією. Відмітимо, що збільшення кількості випадків з даною патологією з кожним роком зростає.
 
Також доставлено важливу партію ліків «Бедаквілін» на суму 25 млн грн. Це сучасний протитуберкульозний препарат, який потребує великий відсоток українців. Пацієнтам із розширеною резистентністю або мультирезистентним туберкульозом, стійкістю до ін’єкційних протитуберкульозних препаратів або фторхінолонів ще донедавна практично неможливо було підібрати ефективної схеми лікування. «Бедаквілін» суттєво розв'язує цю проблему. 
 
Крім того, міжнародна організація Crown Agents  доставила до України віл-тести та реагенти, які необхідні в лабораторних дослідженнях для донорства, а також реагенти для використання при лікуванні дитячої онкології. Загальна сума постачань – близько 51 млн грн.
 
Світлана Шаталова також зазначила, що до Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» передали додаткові 30 млн грн для закупівлі реагентів. Це дозволить закладу планувати власні потреби та вірно користатися коштами.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED