Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Міністерство соцполітики внесе зміни у виплату лікарняних: деталі

Міністерство соцполітики внесе зміни у виплату лікарняних: деталіНа офіційному сайті Мінсоцполітики оприлюднили Проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації функцій Фонду соціального страхування України». Згідно з документом, заплановане внесення кардинальних змін в галузі соцзабезпечення і зменшення прав застрахованих осіб.
Тобто згідно з законопроєктом передбачається, що роботодавець буде оплачувати хворому працівнику не перші 5, а 10 днів хвороби.
 
Зазначається, що у законопроєкті прописане зниження страхових виплат з Фонду соцстрахування шляхом збільшення періоду оплати роботодавцем перших днів страхового випадку застрахованих осіб – з 5 до 10 днів. В цьому випадку майже всі виплати за листками непрацездатності будуть покладені на бізнесову ланку.
 
Також запроваджується й зменшення виплат лікарняних у розмірах, починаючи від 50% середньої зарплати шляхом встановлення більшого терміну страхового стажу для їхніх виплат.
 
Зазначена сума буде збільшуватись на 10% за кожні 5 років стажу, а 100% суми отримають лише ті громадяни, у яких є 20 років стажу. 
 
В Україні наразі лікарняні у розмірі 100 % середньої заробітної плати (доходу) отримують особи зі стажем більш як 8 років. Відомство пропонує «додати» працівнику 12 років стажу, аби він міг претендувати на 100% лікарняних.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED