Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ знову наголошує на підвищенні заробітної плати медикам: готується законопроєкт

МОЗ знову наголошує на підвищенні заробітної плати медикам: готується законопроєктМіністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що МОЗ розробило законопроєкт щодо прив'язки мінімальної заробітної плати медичних працівників до певної кількості прожиткових мінімумів.
 
Про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.
 
"Світова пандемія не завершиться завтра. За ковідом будуть інші інфекційні хвороби й пандемії. І до них потрібно готуватися уже зараз. Ситуація з коронавірусом дала нам чітко зрозуміти, що Україна може розраховувати виключно на свої сили – на своїх лікарів, своїх вчених, на своє виробництво", – сказав міністр.
 
Він наголосив, що Україна повинна цінувати своїх медиків. Це стосується і забезпечення їх гідною заробітною платою.
 
"МОЗ підготовлено законопроєкт, який пропонується прив'язати мінімальну заробітну плату наших медичних працівників до відповідної кількості прожиткових мінімумів. Це дозволить вивести заробітні плати наших лікарів, середнього та молодшого медичного персоналу до прийнятного рівня", – сказав Степанов.
 
За його словами, мінімальна заробітна плата лікаря має бути не менше 23 тисяч гривень, середнього медичного персоналу – 17 тис. грн, а молодшого – 12 тис. грн.
Міністр також підкреслив, що Україні потрібно постійно вкладати кошти у підготовку власних медичних кадрів, інфраструктуру та оснащення медичних закладів, а також звернути увагу на науковий потенціал держави. 
 
Нагадаємо, що МОЗ неодноразово заявляло про підготовку законопроєкту щодо прив'язування зарплат медиків до прожиткових мінімумів, однак такого документу на розгляд парламенту поки не надходило. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED