Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Будівництво Харківського онкологічного центру: чому на реалізацію проєкту виділили 190 млн грн замість обіцяних 1 млрд

Будівництво Харківського онкологічного центру: чому на реалізацію проєкту виділили 190 млн грн замість обіцяних 1 млрдУ Харкові планують побудувати онкологічний центр. Таку інформацію озвучив Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад і територій під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура», повідомляє пресслужба Харківської облдержадміністрації.
Зазначається, що будівництво комплексу комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології» у Харкові реалізують за допомогою державного і місцевого бюджетів.
 
Пан Чернишов наголосив, що на реалізацію даного проєкту у 2021 році передбачено 190,6 млн грн. Також повідомляється, що 100 млн грн з держбюджету Харківщина отримала ще у 2020 році, але цю суму, що прийшла під кінець року, не встигли використати й перенесли на 2021 рік.

Зазначено, що плани щодо фінансування головного медичного будівництва області були набагато масштабнішими. Так, в обласній Програмі соціального й економічного розвитку, прийнятої в грудні 2020 року, прописали суму в 1 млрд грн. Попередній губернатор говорив, що у 2021 році Харківська ОДА розраховує отримати 500 млн грн з держбюджету на будівництво онкоцентру. У вересні 2020 року під час візиту до Харкова Президент України Володимир Зеленський заявив, що онкоцентр повинні побудувати до 2023 року (на реалізацію проєкту, в цілому, необхідно 2,2 млрд грн – в 10 разів більше, ніж запланували на 2021-й).

 


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED