Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Степанов надав коментарі щодо “ковідних” доплат медикам

Степанов надав коментарі щодо “ковідних” доплат медикамВід 1 квітня медпрацівники України перейдуть на нову програму медичних гарантій.
Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив в ефірі одного з ток-шоу.
 
"У нас є доплати, які по "ковіду" доплачуються - 300%. І були введені доплати від 1 вересня для лікарів та медичних працівників середньої та нижчої ланок: 70% від посадового окладу, 50% мінімальної заробітної плати для середнього медичного персоналу і для молодшого медичного персоналу - 25%. Вони всі збережені. Від 1 квітня вони просто перейдуть в нову програму медичних гарантій", - зазначив міністр охорони здоров’я.
 
Також постало питання про не готовності українських медиків масово вакцинуватися від коронавірусу, статистика по цьому процесу не є вироком.
 
Степанов каже: за даними соціологів, близько 43% громадян готові погодитися на безплатну вакцинацію.
 
"Ми вважаємо, що це дуже мало. Саме тому ми проводимо максимальну комунікаційну кампанію по збільшенню людей, які повинні вакцинуватися. Ми говоримо про те, чому треба робити щеплення. Тому що вакцина - це той квиток, який захистить від хвороби такий, як коронавірус. Це той квиток, який може захистити від смерті. Тому вакцинація - це дуже потрібно", - сказав міністр.
 
Глава МОЗ повідомив, що мінімальний відсоток вакцинованих, який повинен бути в нашій країні, це не менше 60%. Саме з цієї цифри починає стартувати формування колективного імунітету.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED