Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Коли в аптеках з'явиться вакцина проти COVID-19?

Коли в аптеках з'явиться вакцина проти COVID-19?У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що вакцина від коронавірусу з'явиться в українських аптеках до літа 2021 року. Це дозволить пришвидшити вакцинацію населення.
Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
Відтак, люди, які не є в пріоритетних групах вакцинації, зможуть придбати препарат самостійно.

“Якщо говорити про появу вакцини на комерційному ринку в достатній кількості, думаю, що до літа з'являться легальні постачання вакцини”, - зауважив Максим Степанов.
 
Степанов нагадав, що національний план передбачає поетапну вакцинацію всіх українців державним коштом. Однак громадяни, які опинилися в кінці списку, зможуть вакцинуватися позачергово своїм коштом.
 
“Якщо людина розуміє, що потрапляє в п’яту групу, тобто буде вакцинована наприкінці 2021 - на початку 2022 року, але хоче вакцинуватися раніше, вона зможе придбати вакцину на комерційному ринку”, - розповів очільник МОЗ.

Нагадаємо, про 4 етапи вакцинації в Україні:
  • 1 етап - січень-квітень 2021 року: люди з найвищим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та ті, хто виконує критичні функції в боротьбі з пандемією.
  • 2 етап - квітень-червень 2021 року: люди з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та ті, хто надає медичні послуги.
  • 3 етап - червень-вересень: люди з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.
  • 4 етап - вересень 2021- березень 2022 року: люди з підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 та ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED