Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Початок Європейського тижня тестування на ВІЛ та гепатит C

Початок Європейського тижня тестування на ВІЛ та гепатит CМіністерство охорони здоров’я України та Центр громадського здоров’я закликають українців протестуватися на ВІЛ та гепатит C.
З 20 до 27 листопада у рамках Європейського тижня тестування у 17 регіонах можна безкоштовно перевіритися на ВІЛ та вірусний гепатит C. 
 
Зокрема, працюватимуть пункти тестування у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях. Їх адреси та час роботи можна знайти на сайтах і FB-сторінках регіональних центрів громадського здоров’я.
 
Майже мільйон українців не знають, що мають у своєму організмі вірус гепатиту C. Ще 60 000 — не знають про свій ВІЛ-позитивний статус.Завдання Європейського тижня тестування полягає у нагадуванні людям про захворювання на ВІЛ та вірусні гепатити. Відповідно центральним інструментом боротьби з цими захворюваннями є тестування.
Вчасне виявлення вірусів в організмі гарантує найменшу шкоду вашому здоров’ю. Адже чим раніше вірус знайдено, тим швидше людина отримує лікування.
 
Наразі повністю вилікуватися від ВІЛ неможливо. Натомість сучасна антиретровірусна терапія гарантує повноцінне та здорове життя усім людям, що мають ВІЛ.Гепатиту C можна позбутися повністю за 3 або 6 місяців. Держава закуповує якісні та безпечні ліки, які може отримати кожен хворий на гепатит С. Цього року в Україні є 29 815 курсів для лікування від вірусного гепатиту С. Тобто держава може вилікувати майже 30 000 українців безкоштовно.
 
Зробити швидкий тест на ВІЛ та вірусні гепатити можна:
  • у свого сімейного лікаря;
  • у найближчому Центрі СНІДу;
  • у неурядових організаціях;
  • у лабораторіях, що є на мапі Центру громадського здоров’я України.
Зазначимо, що другий рік поспіль Європейський тиждень тестування проходить двічі на рік — у травні та листопаді.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED