Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Мінцифри спільно з МОЗ готують інструмент для пошуку вільних місць для хворих на COVID-19

Мінцифри спільно з МОЗ готують інструмент для пошуку вільних місць для хворих на COVID-19Низку цифрових рішень щодо протидії епідемії COVID-19 напрацювало МОЗ разом з Мінцифри. 
Окрім е-рецепта на лікарські засоби та розширення держпрограми “Доступні ліки” на антибіотики, фахівці з Мінцифри прагнуть запустити чат-бот, щоб координувати госпіталізацію та відкритий дашборд вільних ліжок у медустановах. Це допоможе у спрощенні процесу оперативної госпіталізації хворих на коронавірус.
 
Також планується оцифрувати та централізувати збір даних за фактами й підозрами про випадки інфекційних хвороб для отримання повної інформації про ймовірні випадки коронавірусної інфекції.
 
У відомстві підкреслили, що завдяки застосуванню цифрових технологій можна буде робити більш ефективні кроки щодо розширення лікарень, закупівлі медикаментів та забезпечення медперсоналом.
“Так ми зможемо швидше й ефективніше планувати розширення лікарень, забезпечення персоналом і закупівлі ліків”, - пояснили у Мінцифри.
 
Зазначалося, що команда міністерства працює над вдосконаленням мобільного додатку “Дій вдома” та запровадження е-направлення на ПЛР-тест.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED