Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Ухвалення оновленого протоколу лікування пацієнтів з COVID-19: МОЗ

Ухвалення оновленого протоколу лікування пацієнтів з COVID-19: МОЗМіністерством охорони здоров’я України було ухвалено оновлений протокол "Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)". Зміни викладені у наказі МОЗ України від 11.11.2020 під номером 2583.

Обов'язковим нововведенням стало ведення моніторингу результатів лікування від COVID-19. Тобто тепер кожний пацієнт, що отримував лікування від цього захворювання має заповняти спеціальну Індивідуальну реєстраційну картку, зразок якої міститься у додатку до Порядку призначення та застосування лікарських засобів для лікування коронавірусного захворювання.
 
Розділено призначення ліків доросли та дітям, тепер кожна з цих груп має власні рекомендації щодо призначення:
  • противірусної/імуномодулювальної та підтримувальної терапії у дорослих та пацієнтів дитячого віку;
  • антикоагулянтної терапії;
  • ранньої підтримувальної терапії за наявності тяжкої гострої респіраторної інфекції;
  • протимікробної терапії бактеріальної коінфекції у пацієнтів з COVID-19;
  • гострого респіраторного дистрес-синдрому і гіпоксемічної дихальної недостатності;
  • сепсису та септичного шоку;
  • використання реконвалесцентної плазми, яка містить нейтралізуючі антитіла класу IgG проти SARS-CoV-2 у високих титрах;
  • мультисистемного запального синдрому при COVID-19 у дітей та підлітків.
Зазначимо, що до протоколу внесли необхідність призначення плазми крові людей, яка містить нейтралізуючі антитіла класу IgG проти SARS-CoV-2 у високих титрах у перші 72 години після появи перших клінічних ознак та симптомів захворювання.
Розширили й список протипоказань до терапії плазмою. Цей метод не можна застосовувати у людей, що хворіють на коронавірус більш як два тижні, у пацієнтів з алергією на кров або продукти плазми та при встановленому дефіциті IgA. Крім того, протипоказанням до застосування плазми є клінічні стани, за яких надходження додаткового внутрішньосудинного об’єму може бути шкідливим для пацієнта.
 
Також до протоколу було додано фактори, які визначатимуть тяжкість стану пацієнта хворого на COVID-19. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED