Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Початок вакцинації від грипу в Україні

Початок вакцинації від грипу в УкраїніВ Україні почали щеплювати від грипу: доставлено 665 тисяч доз вакцини.
До епідсезону 2020-2021 років в Україну доставлено 665 тисяч доз вакцини проти грипу. Найближчим часом МОЗ доставить у заклади охорони здоров’я 40 тис. доз вакцини для щеплення медпрацівників, які працюють із хворими на коронавірус.
Про це 27 жовтня, повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. 
 
«Попри те, що інфекційна хвороба, викликана вірусом грипу, зазвичай протікає у неускладненій формі, вона може призводити й до тяжкого перебігу. Особливо це стосується людей старшого віку, вагітних, осіб із хронічними хворобами, маленьких дітей. Циркуляція вірусів грипу під час пандемії COVID-19 в осінні та зимові місяці може мати важкі наслідки для вразливих груп населення. Тож важливим пріоритетом у цьому сезоні є вакцинація медпрацівників, що надають допомогу пацієнтам та реалізують заходи боротьби з COVID-19», — зазначив Ляшко.
 
Зокрема доставлено, 500 тисяч доз вакцини «Ваксігрип Тетра» (виробник - «Санофі Пастер», Франція, чотирьохвалентна); 45 тисяч доз вакцини «Інфлувак («Абботт Біолоджікалз Б.В.», Нідерланди, трьохвалентна); 120 тисяч доз вакцини «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея, трьохвалентна).
 
Хоча вакцинація проти грипу не входить до національного календаря щеплень, підхопити вірус та отримати ускладнення може кожен. Наразі щеплення від грипу – це найкращий інструмент профілактики цього захворювання.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED