Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Президент підписав закон, який дозволяє торгівлю ліками онлайн

Президент підписав закон, який дозволяє торгівлю ліками онлайнПрезидент України Володимир Зеленський 12 жовтня підписав закон, який врегульовує дистанційну торгівлю ліками. Компанії, які мають ліцензію, зможуть здійснювати електронний роздрібний продаж медичних препаратів.
Про це повідомляє Офіс президента.
 
Згідно із законом, продавець може доставляти ліки покупцеві власною кур’єрською службою або залучати кур’єрські служби доставки, операторів поштового зв’язку. Втім, вони повинні дотримуватися умов зберігання медикаментів.
Водночас відповідальність перед споживачем за збереження якості лікарського засобу та дотримання умов його зберігання несе компанія-продавець, яка здійснює електронну торгівлю.
 
Передбачається, що завдяки закону, ліки стануть доступнішими для громадян, оскільки навіть у віддалених районах можна буде замовити медичні препарати до відділення пошти. Крім того, документ гармонізує чинне законодавство України у сфері дистанційної торгівлі ліками із законодавством ЄС.
 
Зазначимо, що згідно з ухваленим Верховною Радою законопроєктом, дозвіл на оптову онлайн торгівлю не поширюється. Також під забороною продаж наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів; сильнодійних, отруйних, радіоактивних та імунобіологічних ліків, які заборонені для продажу й у звичайних аптеках. Ліки за рецептом продаватимуть лише тоді, коли покупець має електронний рецепт.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED